Sirop din flori de iasomie

de Panacris in Sirop / Compot, 1 Iun 2016 | 5857 vizualizari

 

Merișor m-a provocat. Eu m-am documentat și am exectutat ;) Un sirop tare aromat. M-am inspirat de la Adnia ;) Simplu, de sezon și la îndemâna oricui ;)

 

INGREDIENTE

  • Flori de iasomie cca. 300 g,
  • Zahăr tos 1000 g,
  • Apă plată 1000 g,
  • Lămâie 1 bucată.
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop din flori de iasomie:

Florile de iasomie se spală sub jet de apă rece, apoi se scot de pe crenguțe și se lasă la rece, până ce se prepară siropul.

Zahărul și apa se pun la fiert, la foc mic, cca. 60 de minute până se reduce lichidul la jumătate, apoi se adaugă zeama de lămâie și se mai lasă să dea, două trei clocote.

 După ce s-a oprit focul se adaugă florile de iasomie, se amestecă ușor până se înglobează în sirop, atenție focul e oprit și se lasă la infuzat, până ce siropul ajunge la temperature camerei.

 Apoi se strecoară și se pune în sticle, ce se căpăcesc, etichetează și se pun în cămara, la odihnă.

 Rețeta e simplă, aromată și delicioasă.

 

 Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din flori de iasomie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Panacris 1

02.06.2016, 08:36

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași

AndrutzaP 1

02.06.2016, 09:26

Gherca Daniela 1

02.06.2016, 12:07

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Visine pentru prajituri, la borcan