Sirop din muguri de brad

de Constelatialeu in Sirop / Compot, 29 Apr 2016 | 5501 vizualizari

 

In fiecare an ziceam ca fac si ma trezeam ca mugurii se transformau in conuri....anul asta n-am mai ratat....un sirop foarte bun pentru sanatatea noastra.....

 

INGREDIENTE

  • cca 650-700 g muguri de brad
  • cca 2,5 l apa
  • zahar -1,5 kg la 1,5 l zeama
  • 1 lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop din muguri de brad:

Mai intai mergem la cules de muguri de brad pe carerile padurii, care inca mai exista pe ici pe colo. Apoi spalam bine sub jet de apa de diversele impuritati, Luam o oala mare punem mugurii de brad, adaugam apa si punem la fiet la foc domol, cannd incepe sa clocoteasca , lasam cca 30 min sa clocoteasca bine, apoi stingem focul, lasam sa se raceasca , eu am lasat la frigider cca 48 d eore, ca am cam fost plecata hai-hui si n-am avut timp de facut sirop, e suficient sa fie lasat 24 aore. Apoi strecuram zeama obtinuta, cu ajutorul unui tifon stoarcem bine mugurii de brad fierti. zeama obtinuta o cantarim si adaugam atata zahar cata zeama am obtinut. In cazul meu 1.5 l zeama la 1.5 kg zahar. amestecam bine si asezam pe foc la fiert, fierbem la foc mic, din cand in cand strangem spuma formata. Il scadem cat de mult vrem, daca il vrem mai legat il lasam mai mult la fiert. La final, inainte cu 5 min stoarcem zeama unei lamai. Apoi turnam siropul obtinut in sticla. E foarte bun atunci cand esti racit, dar e bun sa-l servesti si cu apa minerala ca sirop in zilele calduroase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din muguri de brad" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Constelatialeu 1

01.05.2016, 21:44

Multam, dragutilor !

anca_rm 1

03.05.2016, 11:30

ce aromat si bun sirop ai facut

CameliaR 1

12.05.2016, 12:26

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sirop din muguri de brad