Sirop din muguri de brad

de Constelatialeu in Sirop / Compot, 29 Apr 2016 | 1552 vizualizari

 

In fiecare an ziceam ca fac si ma trezeam ca mugurii se transformau in conuri....anul asta n-am mai ratat....un sirop foarte bun pentru sanatatea noastra.....

 

INGREDIENTE

  • cca 650-700 g muguri de brad
  • cca 2,5 l apa
  • zahar -1,5 kg la 1,5 l zeama
  • 1 lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop din muguri de brad:

Mai intai mergem la cules de muguri de brad pe carerile padurii, care inca mai exista pe ici pe colo. Apoi spalam bine sub jet de apa de diversele impuritati, Luam o oala mare punem mugurii de brad, adaugam apa si punem la fiet la foc domol, cannd incepe sa clocoteasca , lasam cca 30 min sa clocoteasca bine, apoi stingem focul, lasam sa se raceasca , eu am lasat la frigider cca 48 d eore, ca am cam fost plecata hai-hui si n-am avut timp de facut sirop, e suficient sa fie lasat 24 aore. Apoi strecuram zeama obtinuta, cu ajutorul unui tifon stoarcem bine mugurii de brad fierti. zeama obtinuta o cantarim si adaugam atata zahar cata zeama am obtinut. In cazul meu 1.5 l zeama la 1.5 kg zahar. amestecam bine si asezam pe foc la fiert, fierbem la foc mic, din cand in cand strangem spuma formata. Il scadem cat de mult vrem, daca il vrem mai legat il lasam mai mult la fiert. La final, inainte cu 5 min stoarcem zeama unei lamai. Apoi turnam siropul obtinut in sticla. E foarte bun atunci cand esti racit, dar e bun sa-l servesti si cu apa minerala ca sirop in zilele calduroase.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din muguri de brad" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Constelatialeu 1

01.05.2016, 21:44

Multam, dragutilor !

anca_rm 1

03.05.2016, 11:30

ce aromat si bun sirop ai facut

Camelya 1

12.05.2016, 12:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Tort Împărătesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

Desert inghetata de cafea si ciocolata

de Ancutsa 5

ieri la 20:19

RETETA RECOMANDATA
Sirop din muguri de brad