Sirop din muguri de brad (in 30 min)

de _Alina_ in Sirop / Compot, 31 Mai 2014 | 1358 vizualizari

 

Duminica am fost la cules muguri de brad. De regula, eu obtin siropul din muguri de brad la rece
punand intr-un vas maricel straturi alternative de muguri de brad si zahar, incheind musai cu un strat de zahar. Ii pun capacul apoi dau vasul intr-un loc rece si intunecos (beci) timp de 1 luna. Din cand in cand mai intru si mai misc vasul, iar cand s-a lasat siropul il strecor, il pun in sticle si il tin la rece.
Anul acesta am umplut un vas de 20 l si unul de 6, si au mai ramas cativa mugurasi care nu m-am indurat sa-i arunc asa ca am decis sa fac un experiment.
Stiu de la mama ca siropul de brad avea culoare maro, insa mie imi pare ca fierberea dureaza prea mult si, desi rezulta minerale, se distrug alte proprietati asa ca am recurs la alta tehnica. Va asigur ca e atat de aromat si de bun, incat seamana la gust si la culoare cu cel obtinut la rece.

 

INGREDIENTE

  • 400 g zahar
  • 200 ml apa calda
  • 400 g muguri de brad (spalati in cateva ape si zvantati)
  • 2 lg zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop din muguri de brad (in 30 min):

1. Amesteca apa cu cele 400 g zahar si pune-le intr-un vas cu fund dublu la foc potrivit.


2.Amesteca din cand in cand in oala si las-o pe foc 10 minute, sau pana cand observi ca siropul s-a ingrosat. Ca sa testezi, ia putin sirop pe o lingura, picura pe o farfurie si tine-o vertical va trebui ca acesta sa curga lent.


3. Ia vasul de pe foc, pune mugurii de brad, invarte si pune din nou pe foc (da focul la minim de data aceasta) pentru inca 10 minute.


4. Toarna compozitia intr-o strecuratoare, stoarce cat poti de bine mugurii si arunca-i.


5. Pune siropul din nou la fiert cu cele 2 linguri de zahar, la foc mic, pentru inca 10 minute (vei observa cum scade cantitatea de lichid). Testeaza ca la pasul 1 (daca se scurge prea repede mai lasa-l cateva minute).


6. Pregateste borcanele sau sticle sterilizate, pune siropul fierbinte in ele si inchidele ermetic.


Enjoy!


Nota: Am obtinut o sticluta de 330 ml si un borcanel de 170 ml.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din muguri de brad (in 30 min)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300SV

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

COMENTARII (13)

MOKUSKA 1

31.05.2014, 20:13

geniala reteta !

tarasmariana 1

31.05.2014, 20:19

MotanLaOale 1

01.06.2014, 00:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34

Cartofi franțuzești

de RODIMUR 1

ieri la 16:32