Smantanita

de Miha in Dulciuri, 30 Apr 2009 | 51985 vizualizari

 

O reteta din cartea de bucate a bunicii...

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 250 g faina
  • 200 g zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 3 linguri smantana
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema:
  • 200 g unt
  • 200 g zahar (cred ca merge si mai putin,mie mi s-a parut un pic cam prea dulce)
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • esenta de rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Smantanita:

Foi:


Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat elastic.

Se imparte in 3 parti egale din care se intind 3 foi ce se coc pe dosul tavii in cuptorul incins la 180 grade pentru 10 minute.

Eu le-am intins direct pe fundul tavii,mi s-a parut mai usoara operatiunea,chiar daca s-au lipit un pic.

Dupa ce se coace foaia se despinde cu grija cat inca e calda.Cand se racesc foile devin casante.


Crema:


Laptele rece se amesteca impreuna cu faina apoi se pune la fiert la foc mic,pana se ingroasa.

Untul se topeste,dar nu de tot.Sa mai ramana bucati netopite.

Se mixeaza pana devine ca o crema,adaugam zaharul si mixam in continuare.

Cate putin se adauga in compozitia de lapte racita.Dupa omogenizare se imparte crema in 2 parti : in una se adauga vanilia si in cealalta cacaoa.


Glazura:


Se topeste ciocolata impreuna cu untul si frisca,adaugam si esenta de rom,omogenizam si dam la rece.


Peste prima foaie se intinde crema cu cacao,se aseaza a doua foaie si se pune crema de vanilie,ultima foaie si glazura.

Se lasa la rece pana a doua zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Smantanita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

babi5 1

18.12.2013, 15:36

Inna000001 1

02.02.2015, 16:21

La ingrediente nu se mentioneaza nimic despre vanilie. Se refera la zaharul vanilat? (cand se imparte compozitia in 2)

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de dovleac placintar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase