Smoothie de spanac cu patrunjel si grapefruit

de Merisor in Love Smoothies, 4 Mar 2019 | 5411 vizualizari

 

Pentru diminețile în care ne dorim câte o cură de detoxifiere, un smoothie de spanac cu pătrunjel și grapefruit este chiar bine venit.
Se prepară rapid, având un blender bun la îndemână și, bineînțeles, ingredientele.

 

INGREDIENTE

  • 400 g baby spanac
  • 1 grapefruit roșu, mare
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • 3-4 frunze de mentă, pentru aromă
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Smoothie de spanac cu patrunjel si grapefruit:

Frunzele de spanac conţin renumitele vitamine: B1, B2, B6, B9, PP, C, E şi K. Dar conțin și caroten, protide, lipide, glucide, fier și magneziu. În consecință sunt nutritive și remineralizante și au efecte depurative, antioxidante, anticancerigene, etc. Frunzele de pătrunjel verde conțin betacaroten, vitamina B12, acid folic, clorofila, calciu și vitamina C, dar si multe alte substante nutritive esentiale. Sunt hidratante, stimuleaza sistemul imunitar, imbunatatesc capacitatea de asimilare si de sintetizare a substantelor nutritive a majoritatii organelor. Consumate regulat pot preveni diverse afecțiuni cum ar fi: astenia, anemia, tulburări circulatorii, etc. Au un rol esențial și în eliminarea toxinelor din organism. Grapefruitul conține apă în proporție de 90% și vitaminele: A, B1, B2, B5, vitamina C, calciu, fier, fosfor și potasiu. Dintre beneficiile consumului de grapefruit voi enumera două, cele mai importante pe care eu le-am luat în considerare preparând acest smoothie:

  1. ajută la arderea grăsimilor din organism
  2. previne apariția pietrelor la rinichi.

Dacă spanacul consumat în stare crudă favorizează apariția pietrelor la rinichi, combinat cu grapefruit, scădem, sau poate chiar înlăturăm acest risc. Clătim bine frunzele de spanac, pe cele de mentă și pe cele de pătrunjel, le scurgem și le punem în recipientul blenderului. Curățăm grapefruitul, mai ales de partea albă care este amăruie. Dar mai lăsăm și din peliculele subțiri care acoperă feliile fructului, că au și acestea diverse proprietăți curative. Punem feliile de grapefruit în recipientul blenderului, peste spanac și pătrunjel. Pornim blenderul, mai întâi la viteză mică, mărind-o treptat, până când ingredientele noastre sunt transformate într-un smoothie omogen. Îl servim imediat, pentru a nu oxida și a-și pierde din beneficii. Garantez că un pahar dintr-un astfel de smoothie verde îți asigură un tranzit intestinal perfect pentru întreaga zi. Puteți să-l îndulciți cu o linguriță de miere, deoarece este ușor amărui și acrișor de la grapefruit. Eu îl prefer neîndulcit, îmi place gustul lui natural.

Daca ti-a placut reteta noastra "Smoothie de spanac cu patrunjel si grapefruit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Smoothie cu sfecla, mere si morcovi