Snitel de pui in pesmet cu garnitura de ciuperci si orez.

de reisnaor_2006 in Pui, 28 Apr 2015 | 8024 vizualizari

 

Snitelul din piept de pui este mult mai light decat snitelul din carne de porc

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • pesmet
  • 2 oua
  • faina
  • sare
  • piper
  • Garnitura:
  • 300 gr de ciuperci champignon
  • 50 gr casaval
  • 200 gr orez prefiert
  • 100 gr zeama de supa
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel de pui in pesmet cu garnitura de ciuperci si orez.:

            Pieptul de pui se spala si se taie felii subtiri. Se bate usor cu ciocanelul de lemn pentru a-l fragezi ,se pipereaza si se sareaza.Bateti ouale cu sare si piper pana cand albusul si galbenusul s-au omogenizat. 
            In tigaie se pune uleiul si se lasa la incins. Se ia o fasie din pieptul de pui, se da prin faina, pesmet, apoi prin ou si din nou prin pesmet (in ultima parte apasati bine sa se prinda pesmetul de ou), apoi puneti la prajit in uleiul incins.

            Procedati astfel si cu restul bucatilor de pui. Lasati sa se prajeasca pe o parte pana capata culoarea aurie si intoarceti pe cealalta parte. Cand cealalta parte are culoarea aurie scoateti snitelul din tigaie.

            Pregatiti o farfurie acoperita cu un prosop de hartie. Asezati snitelul pentru a absorbi excesul de de ulei. Dupa ce uleiul a fost absorbit, asezati snitelele in alta farfurie si schimbati prosopul de hartie pentru celelalte snitele.Pofta buna!

            Ptr garnitura pregatim ciupercile la cuptor:le curatam de codite,le saram si piperam si le d-am la cuptor ptr 10 minute,dupa care punem peste ele cascavalul ras si le mai lasam pana se topeste cascavalul.

             Orezul prefiert il fierbem in apa cu sare 10-15 minute.Separat curatam ceapa,o tocam marunt si o calim in ulei.Cand este gata punem deasupra orezul si 100 gr de zeama de supa.

TIPS-URI

1

se poate servi cu garnitura de cartofi (natur, piure sau prajiti) si salata.

2

tocanita de ciuperci si muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel de pui in pesmet cu garnitura de ciuperci si orez." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

ieri la 11:02

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui umplut cu ciuperci la cuptor