Ideea acestui snitel la capac mi-a venit dupa ce am vazut o bucatarasa draga mie (Babi5) ca a gatit un snitel natur.Eu am folosit aromele care imi plac mie mult,cele indiene si asiatice dar ideea in sine a pornit de la reteta lui Babi,careia vreau sa ii si multumesc!
Am batut bine carnea si apoi am pus-o la marinat intr-un castron cu sos stridii,sos de soia si sos tobasco,si am lasat-o asa aproximativ 1 ora pentru a se fragezi.
Dupa acest timp am luat fiecare bucata de carne si am dat-o prin faina alba,apoi am pus-o intr-o tigaie cu putin ulei si am prajit-o pe ambele parti pentru a prinde o culoare frumoasa.Dupa ce am terminat de prajit toate bucatile,le-am pus la odihnit pe o farfurie si am trecut la sos.
Am tocat marunt ceapa,usturoiul,ardeiul iute,intr-o cratita am pus 2 linguri de ulei,apoi condimentele uscate,pe care le-am lasat 1 minut sa isi elibereze aroma,apoi am adaugat ceapa tocata,usturoiul si ardeiul si le-am lasat sa se prajeasca usor la foc mic, am adaugat in cratita si bucatile de carne,sosul de rosii ,am acoperit bucatile de carne cu o cana de apa si le-am lasat sa fiarba la foc mic aproximativ 30 minute.
Ca si garnitura se poate servi cu cus cus,orez sau piure de cartofi.
Pofta mare!
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro