Snitele din soia, de post

de Rocsi in Mancaruri de post, 19 Mai 2016 | 4415 vizualizari

 

Nu toata lumea iubeste soia, eu cel putin nu. Sotul nu mancase niciodata si am zis sa fac un experiment, sa pregatesc cateva snitele sa vedem daca ii plac. Surpriza, chiar l-au incantat (mama a mai mancat si stiam ca ei o sa ii placa) si zicea ca simte ca mananca carne. M-am bucurat sa aud asta, ca mai stiu ce sa pregatesc in zilele de post. Nu am incercat la cuptor sa fac, in tigaie absorb cam mult ulei, dar am incercat sa le "pacalesc" si sa pun cate putin ulei.

 

INGREDIENTE

  • 250 soia snitele
  • 1 cana apa minerala
  • 1 lingura plina de mustar
  • faina alba
  • 3 crengute marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita ierburi de Provence
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • ulei pentru rumenit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitele din soia, de post:

Intr-o oala punem apa cu sare, piper si ierburile de Provence.


Punem oala pe foc si cand apa clocoteste, dam drumul la soia.


Lasam sa fiarba cam 25-30 de minute.


Dupa acest timp le scurgem de apa si le lasam sa se racoreasca.


Cand sunt usor caldute, luam fiecare bucata in parte si o stoarcem intre maini.


Intr-un bol punem apa minerala.


Turnam faina in ploaie si amestecam cu telul, pana obtinem un aluat ceva mai gros ca cel de clatite.


Adaugam mustarul, sare, piper si boiaua dulce.


Mararul verde il tocam marunt si il incorporam in compozitia cu faina.


Intr-o tigaie incingem ulei.


Trecem snitele bine prin aluat, le punem la prajit.


Le rumenim la foc potrivit, pe ambele parti, apoi le scoatem pe un platou, pe servetele de bucatarie.


Le serviti calde cu mustar, cu o salata de rosii sau cu o salata de sfecla rosie asa cum am facut noi.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele din soia, de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Rocsi 1

24.05.2016, 21:13

Dia, nici eu nu mananca soia iar ai mei mananca doar o data, in posturile mai mari! In schimb, am facut o tocanita de mazare cu soia cuburi si le-a placut enorm!

Zamfira 1

28.05.2016, 20:14

Rocsi 1

29.05.2016, 20:27

Melinda

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake rece cu ciocolata si visine

de oanapl 6

ieri la 22:50

Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmezan

de Rocsi 9

ieri la 20:21

Piept de porc la cuptor, cu varza dulce, in sos de rosii

de vasimur 2

ieri la 19:09

Suc de mere dupa reteta veche

de Ksenya 4

ieri la 17:36

RETETA RECOMANDATA
Brocolli cu sos bechamel de post