Snitele pufoase cu pireu usturoiat si verzisoare de Bruxelles

de mihaelar63 in Porc, 6 Feb 2020 | 1264 vizualizari

 

 Bineinteles ca vrem si snitele . Dar cum imi place diversitatea mi-am zis ca in acest sezon le vrem moi ,calde si  pufoase .

 

INGREDIENTE

Snitele :

  • 600 gr cotlet porc fara grasime -de casa
  • 1lingura zaatar
  • 1/2 lingurita piper
  • 2 oua - gaina de casa
  • 50 ml lapte
  • 5-6 linguri faina alba
  • 1/2 praf de copt
  • sare
  • ulei pentru prajit

Pireu :

  • 600 gr cartofi
  • 1 capatana usturoi
  • 1 cana lapte
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • sare

Varza de Bruxelles:

  • 400 gr verzisoare de Bruxelles
  • 1 lingura unt
  • cimbru verde
  • piper
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitele pufoase cu pireu usturoiat si verzisoare de Bruxelles:


  1. Cartofii se curata, se spala, se taie bucati si se pun la fiert. Sarati .

  2. Spalati si taiati mustatile la capatana de usturoi .

  3. Se taie capatana de usturoi in doua si se pune cu cartofii la fiert .

  4. Cotletul de porc se feliaza si se bate in felii subtiri, cu batatorul de snitele .

  5. Condimentati feliile de cotlet cu piper si zaatar, sarati .

  6. Ouale se bat spuma , se pune sare , lapte,praf de copt si faina alba . Omogenizati.

  7. Aluatul obtinut trebuie sa aiba consistenta celui de clatite .

  8. Se dau feliile de carne prin faina alba , aluat si se prajesc in ulei incins pe ambele parti .

  9. Snitelele pufoase si moi obtinute sunt datorita carnii de calitate si a aluatului cu praf de copt.

  10. Verzisoarele de Bruxelles se curata de cotoare , se taie in doua sau in patru[depinde cat de mari sunt ] si se spala .

  11. Eu am pus verzisoarele intr-un bol adecvat impreuna cu sare si unt si le-am dat 4 minute la cuptorul cu microunde .

  12. Imi place aceasta metoda pentru ca legumele verzi nu-si schimba culoarea .

  13. La sfarsit se presara peste varza de Bruxelles , cimbru verde .

  14. Cartofii se scurg de apa . Jumatatile de capatana de usturoi se strang intre degete si va iesi un pireu de usturoi .

  15. Omogenizati si frecati cartofii cu usturoi , patrunjel verde tocat , si unt .

  16. Puneti lapte caldut ca sa obtineti consistenta dorita la pireu .

  17. Pana am preparat pireul si finalizat varza , am tinut snitelel la cald la cuptor pe 60 grade celsius .

  18. Ansamblati pe o farfurie snitele , pireu si verzisoare .

  19. Puneti alaturi salata sau muraturile preferate .


Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Snitelele pufoase si moi obtinute sunt datorita carnii de calitate si a aluatului cu praf de copt.

2

Despre Zaatar :https://www.paradisulverde.com/blog/zatar-condimetul-care-trezeste-mintea-si-intareste-corpul/

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele pufoase cu pireu usturoiat si verzisoare de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rocsi 1

07.02.2020, 19:24

Oricand as servi un snitel cu piure, dar fara usturoi pentru mine!

Gherca Daniela 1

08.02.2020, 19:26

dantes 1

09.02.2020, 09:47

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă rece de căpșuni cu crochete de brânză

ieri la 20:07

Tort cu crema caramel si zmeura

de Rocsi 9

ieri la 19:47

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

ieri la 10:06

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

pe 05.05 la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

pe 05.05 la 21:55

TOP
utilizatori

Constelatialeu

6273 puncte

Panacris

6243 puncte

mirela0911

4523 puncte

Rocsi

4172 puncte

oanapl

4171 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă rece de căpșuni cu crochete de brânză

ieri la 20:07

Tort cu crema caramel si zmeura

de Rocsi 9

ieri la 19:47

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

ieri la 10:06

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

pe 05.05 la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

pe 05.05 la 21:55

RETETA RECOMANDATA
Snitele de porc