Sofficini

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 21 Feb 2011 | 5069 vizualizari

 

by Laura Adamache, cu modificari

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 250 ml lapte
  • 25 g unt
  • sare
  • cascaval ras pentru umplutura
  • 2 albusuri
  • pesmet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sofficini:

Punem pe foc laptele cu untul si sarea iar cand incepe sa fiarba adaugam toata faina si amestecam energic pana se ia de pe cratita.


Rasturnam pe masa de lucru si lasam sa se racoreasca putin (cat sa putem pune mana pe e)l. Framantam bine aluatul pana se omogenizeaza.


Formam o bila si o invelim in folie alimentara. Lasam sa se raceasca bine (la temperatura camerei, nu in frigider)


Intindem apoi aluatul in foaie subtire si decupam cu o forma cu diametrul de 7 cm.


Punem cascaval ras si pliem. Apasam marginile cu degetele.


Dam placintelele prin albusul batut putin (cat sa faca putina spuma) iar apoi le tavalim bine prin pesmet.


Reteta spune ca se prajesc in ulei. Eu le-am copt in cuptor.


Am asezat placintele in tava tapetata cu hartie de copt si am stropit cu putin ulei de masline.


Dam apoi la cuptor, la foc mediu 15-20 de minute, intorcem si mai lasam 10 minute si pe partea cealalta, atat cat sa se rumeneasca frumos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sofficini" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

katylyn 1

27.02.2011, 19:34

nadea68 1

07.08.2013, 17:06

vpepuskas7 1

07.08.2013, 17:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34