Somn prajit cu mujdei de usturoi

de Sidy in Peste, 24 Iun 2012 | 7906 vizualizari

 

Cred ca deja stiti ca nu sunt fan peste si Medi de cate ori vine pe aici cu bunatati de la ea, cu peste , imi face pofta. Dar daca ar fi farfuria in fata mea....nu stiu daca as manca.Asa-i ca ma ierti Medutza scumpa ???Singurul fel de peste pe care il mananc este somnul, ca nu are oase, prajit asa cum am sa va arat mai jos si cu muuuuuuuult mujdei sa nu simt gustul de peste.

 

INGREDIENTE

  • 1 somn de 2-3 kg( daca ziceam simplu "somn" imi era ca intelegeti altceva)
  • 100 g faina
  • 1 lingura boia
  • sare
  • ulei pentru prajit
  • 3-4 catei usturoi
  • 70 ml apa minerala
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somn prajit cu mujdei de usturoi:

Spalam bine somnul apoi im introducem pentru 1-2 minute in apa clocotita. Asa vom reusi mai usor sa ii indepartam pielea care are mirosul caracteristic de mâl.


Taiem apoi fileurile de somn si le portionam.


Le saram si le lasam la rece pentru o ora.


Punem uleiul la incins.


Bucatile de file de peste le dam prin faina amestecata cu boia , apoi le prajim in uleiul incins pina se rumenesc frumos pe ambele parti.Cand sunt gata le scoatem pe un servet absorbant.


Curatam cateii de usturoi, ii dam prin presa , apoi punem putina sare si o lingura cu ulei si invartim repede cu o lingurita pina se face o pasta ca si maioneza. Adaugam putin cate putin apa minerala si mujdeiul este gata.


Servim bucatile de somn alaturi de mujdeiul de usturoi.


Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Sa nu uitati sa scoateti berea de la rece...

Daca ti-a placut reteta noastra "Somn prajit cu mujdei de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

BuburuzaBubu 1

26.06.2012, 09:28

Delicios!!!

Bunica 1

01.07.2012, 18:22

heiii.......nu numai Medi e mare iubitoare de peste Sa-ti fie de bine! Cred ca nu a mai ramas nici oscior

Sidy 1

03.07.2012, 06:28

Buni...asa cum spui ! Dar daca am inteles bine si ne vom intilni la Alba Iulia, atunci recuperammmm...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Rondele de somn cu chimen si salata