Somon afumat la cuptor cu cartofi taranesti

de RuxyRux in Somon, 21 Sep 2015 | 2119 vizualizari

 

Am vazut zilele trecute la Paprika Tv ceva de gen...si vai ce pofta mi s-a facut! Pana atunci chiar nu m-am gandit ca pot pune somonul afumat la cuptor....a iesit o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • somon afumat la plasa( am pus eu)
  • ulei de masline
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • felii de cascaval
  • 5 cartofi mari
  • doua cepe maricele
  • boia dulce
  • ulei de palmier( sau de care doriti)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon afumat la cuptor cu cartofi taranesti:

Somonul se feliaza mai grosut si se asaza in tava tapetata cu pergament si stropita cu ulei de masline. Se pune putina zeama de lamaie deasupra si se da la cuptor 20 de minute.


In ultimele zece minute se scoate tava si se pune pe fiecare bucata cate o felie de cascaval, apoi se mai tine la cuptor pana se topeste frumos deasupra somonului.


Cartofii se fac simplu: se taie in bucati, se fierb ca pentru piure, apoi se scurg. Ceapa se caleste usor, in ulei de palmier, eu am pus putina zeama din apa de la cartofi, ca sa nu fie chiar prajita, apoi cand devine sticloasa se adauga cartofii si boiaua, sare si piper, se tavalesc putin cu grija sa nu-i zdrobim si gata, sunt grozavi!


Noua ne-a placut mult somonul preparat in acest mod!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon afumat la cuptor cu cartofi taranesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

RuxyRux 1

22.09.2015, 22:20

Multumesc scumpete!

miki_a 1

24.09.2015, 00:22

Frumoasa prezentare, interesanta si reteta!

RuxyRux 1

07.10.2015, 22:21

Multumesc Ela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sushi wrap