Somon cu legume en papillote

de mihaelar63 in Somon, 30 Dec 2018 | 4340 vizualizari

 

  Am poftit peste ,, en papillote "' - are o savoare deosebita . Cu ajutorul acestei tehnici nu se pierde nimic din aroma .
  En papillote [ in pachet -in franceza] , reprezinta o tehnica de gatire a carnurilor, in special peste , pui ,si legume impachetate in hartie de copt (uneori folie de aluminiu, pungi din plastic speciale sau frunze – cel mai adesea de bananier – în Asia).



Tehnica en papillote permite gătirea înăbuşită alături de vinuri, uleiuri, ierburi aromate şi alte mirodenii şi care împiedică uscarea cărnii şi facilitează aromarea ei în profunzime.



Cărnurile gătite en papillote se pot servi si în hârtia în care au fost gătite, pentru a savura sucul rezultat în urma procesului de preparare.
 

 

INGREDIENTE

  • 450 gr file somon[ 3 bucati]
  • 750 gr legume congelate -morcovi, conopida , broccoli , ardei
  • 3 linguri ulei masline
  • sare
  • piper alb macinat
  • usturoi granulat
  • pudra de ghimbir
  • ierburi cu marar de la Delikat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu legume en papillote:

  1. Legumele se sareaza si se distribuie pe trei bucati de hartie de copt.
  2. Legumele si somonul trebuie sa fie dezghetate la temperatura camerei .
  3. Bucatile de peste se sareaza si se presara pe ambele parti cu condimentele date-ghimbir , usturoi granulat , piper alb si ierburi cu marar .  .
  4. eE aseaza cate o bucata de peste peste legumele pregatite .
  5. Se stropeste pestele pe deasupra cu ulei de masline .
  6. Se impacheteaza fiecare portie in hartia de copt dupa cum se vede in imagine , simplu .
  7. Se aseaza pachetele intr-o tava si se dau la cuptor 30 minute la 220 grade Celsius .
  8. In timpul coacerii pachetele se vor umfla . Aerul cald ramane in interiorul pachetului si gateste termic pestele si legumele prin inabusire .
  9. Atentie cand deschideti pachetul sa nu va ardeti cu aerul fierbinte .
  10. Se poate servi direct din papillote sau se poate transfera preparatul pe farfurie .
  11.  Se poate servi alturi un pahar cu vin alb .

                  Pofta buna !!!!

.

TIPS-URI

1

Legumele si pestele trebuie sa fie decongelate la temperatura camerei .

2

Am folosit hartie obisnuita de copt .Sunt coli gata taiate de marimea unei tavi .

3

Atentie cand deschideti pachetul sa nu va ardeti cu aerul fierbinte .

4

Aceasta tehnica se poate folosi si cand aveti de preparat peste la iarba verde . Il impachetati in hartie si-l gatiti pe gratar . Astfel nu aveti grija ca pestele sa se prinda de gratar sau sa se imprastie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu legume en papillote" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Crema delicioasa de somon a la Anishoara din Chisinau