Somon cu portocale

de susu in Somon, 26 Dec 2009 | 8973 vizualizari

 

INGREDIENTE

      Ingrediente pentru doua persoane:  
    3 portocale potrivite
    2 cepe mici
    1 lingura seminte de mustar
    1 varf cutit de piper alb
     1 fileu mare de somon (500 g)      
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu portocale:

 

Se spala rapid somonul sub un jet de apa rece pentru a nu-si pierde proprietatile.  Se sareaza putin si se lasa sa se odihneasca. Se rade fin coaja de la o portocala si se stoarce sucul de la doua portocale. A treia se foloseste pentru ornat. Ceapa se toaca foarte marunt (puteti s-o puneti si la mixer) si se amesteca cu zeama, coaja de la portocale, boabele de mustar si putina sare.  Se pune somonul intr-un vas adanc si se varsa sosul peste el. Se tine la frigider aproximativ 30 minute. Se pune apoi o parte din sos intr-un vas de yena si deasupra se aseaza fileul de somon. Peste el se varsa restul de sos si se presara piper alb.

Se da la cuptorul incins pesntru 30 minute.  Eu am pregatit doua pachetele cu surprise. Am asezat pe o foaie de aluminiu cate trei ciuperci champignon intregi peste care am presarat sare, piper si putin ulei de masline. Am strans folia bine si le-am bagat sip e ele la cuptor.  Am servit un pahar de vin alb.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Bucataras 1

26.12.2009, 21:49

Susu, pui poze f mici. Seteaza-le la 500 pixeli. Cele pt concurs, trimise pe email, erau ok

susu 1

26.12.2009, 21:55

Stiu dar cele de pe mail sunt prea mari si nu mi le incarca. Am o problema ca nu pot sa le modific, ori sunt prea mari ori le micsorez prea mult. Eu le modific pe photobuket.

Teo 1

02.01.2010, 19:00

in clipa asta chiar peste as manca.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

pe 15.04 la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Somon cu ierburi aromate si amestec de cereale