Somon cu praz, morcovi si rosii cherry

de alldaycooking in Somon, 7 Apr 2012 | 2696 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 gr file de somon
  • 1 lingurita piper Sichuan
  • 1/2 lingurita ierburi de Provence
  • 1/2 lingurita rozmarin maruntit
  • 3 linguri ulei de masline
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • sare
  • 35 gr unt
  • 4 morcovi mici
  • 100 gr praz
  • 12 rosii cherry
  • putin vin alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu praz, morcovi si rosii cherry:

2 linguri ulei de masline le-am amesteat cu sucul proaspat stors al unei lamai. Am adaugat rozmarinul, ierburile de Provence si piperul boabe. File-ul de somon l-am feliat si fiecare bucata am trecut-o prin mixul cu condimente. Am lasat timp de 30 de minute la frigider. Am pus bucatile de somon intr-o tava si am introdus in cuptorul incins la 250 grade Celsius.


In 25 gr de unt am calit morcovii aprox 1 minut, apoi am adaugat un strop de vin si am acoperit cu un capac tigaia. Am lasat aprox 10 minute pe foc, apoi am scos pe o farfurie morcovii.


In 10 gr de unt si 1 lingura de ulei de masline am calit prazul taiat rondele.


Dupa aprox 15-20 minute de cand am pus somonul in cuptor, am adaugat si rosiile cherry si am mai lasat 3-4 minute sa se coaca. Cand am scos din cuptor somonul am presarat putina sare si am asezat pe farfurii alaturi de legume.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu praz, morcovi si rosii cherry" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mamaieelena 1

09.04.2012, 17:41

mmm gustos

adry88 1

13.04.2012, 16:25

ti-a iesit super bun

alldaycooking 1

13.04.2012, 20:56

multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Somon si legume in stil chinezesc