Somon cu sos aioli in pergament

de RuxyRux in Somon, 15 Feb 2017 | 1364 vizualizari

 

Un preparat extraordinar de gustos!

 

INGREDIENTE

  • 3 felii de somon file
  • 1/2 ceapa alba feliata in rondele subtiri
  • 1 lamaie mare taiata in felii subtiri
  • ulei de masline cu oregano( sau simplu)

Aioli cu marar:

  • 3 linguri pline de maioneza
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 1 catel usturoi zdrobit
  • 2 lingurite marar (proaspat sau uscat)
  • 1 varf de cutit de sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos aioli in pergament:

Pentru sosul aioli, am amestecat intr-un bol, maioneza, zeama de lamaie, usturoiul, mararul si sarea.


Am taiat 3 bucati de hartie pergament, m-am asigurat ca este loc sa pot inveli complet somonul.


Am pulverizat uleiul pe folie si am asezat individual fiecare bucata de somon in mijlocul foliei, deasupra am pus sosul din belsug, am pus deasupra feliile de ceapa si cele de lamaie.


Am impaturit pergamentul peste somon ca pe un pachetel, apoi am asezat bucatile pe o tava.


L-am copt 45 de minute, la 180 de grade Celsius sau in functie de grosimea somonului ( coacerea poate dura undeva intre 25 si 45 de minute)


A iesit foarte gustos, noi l-am mancat cu garnitura de chiftele cu porumb si branza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu sos aioli in pergament" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

RuxyRux 1

15.02.2017, 22:58

Motanasule, multumesc!

dantes 1

24.02.2017, 06:31

Foarte bun!

miki_a 1

24.02.2017, 22:45

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Somon cu sos dulce de mustar