Somon cu sos de lamaie, portocala si vin

de Oana in Somon, 3 Ian 2010 | 9642 vizualizari

 

Inspirata de Adinuta, am pregatit acest somon pentru noaptea de Revelion! Poza e putin "aburita" :)), dar super delicios preparatul :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg file de somon
  • 1 lamaie
  • 1 portocala
  • 1 pahar cu vin alb
  • 3 linguri cu capere
  • 3 linguri masline verzi fara samburi
  • cimbru uscat
  • busuioc
  • sare
  • piper alb
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos de lamaie, portocala si vin:

Pestele se curata de piele si de oase, se spala si se aseaza intr-o tava de iena. Lamaia si portocala se storc si impreuna cu pulpa rezultata se torna peste peste. Se adauga vinul, caperel si maslinele, se condimenteaza dupa gust. Se acopera cu folie de aluminiu si se tine la rece cateva ore. Eu am pregatit pestele dimineata si seara l-am pus in cuptor.

Se pune la tava in cuptorul incins, cam 20 de minute, la foc potrivit. Se servesc cu cartofi natur si patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu sos de lamaie, portocala si vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Oana 1

08.01.2010, 16:40

Pai s-a papat tot in noaptea de Revelion Dar cu siguranta va opresc data viitoare

Krystyan Trendy 1

05.11.2013, 16:43

minunat

mihaelar63 1

07.12.2019, 23:28

Merge la favorite

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somon cu sos de smantana