Somon cu sos de lamaie, portocala si vin

de Oana in Somon, 3 Ian 2010 | 9491 vizualizari

 

Inspirata de Adinuta, am pregatit acest somon pentru noaptea de Revelion! Poza e putin "aburita" :)), dar super delicios preparatul :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg file de somon
  • 1 lamaie
  • 1 portocala
  • 1 pahar cu vin alb
  • 3 linguri cu capere
  • 3 linguri masline verzi fara samburi
  • cimbru uscat
  • busuioc
  • sare
  • piper alb
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos de lamaie, portocala si vin:

Pestele se curata de piele si de oase, se spala si se aseaza intr-o tava de iena. Lamaia si portocala se storc si impreuna cu pulpa rezultata se torna peste peste. Se adauga vinul, caperel si maslinele, se condimenteaza dupa gust. Se acopera cu folie de aluminiu si se tine la rece cateva ore. Eu am pregatit pestele dimineata si seara l-am pus in cuptor.

Se pune la tava in cuptorul incins, cam 20 de minute, la foc potrivit. Se servesc cu cartofi natur si patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu sos de lamaie, portocala si vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Oana 1

08.01.2010, 16:40

Pai s-a papat tot in noaptea de Revelion Dar cu siguranta va opresc data viitoare

Krystyan Trendy 1

05.11.2013, 16:43

minunat

mihaelar63 1

07.12.2019, 23:28

Merge la favorite

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Somon in sos de vin pe pat de sare la cuptor