Somon cu sos de lamaie, portocala si vin

de Oana in Somon, 3 Ian 2010 | 7213 vizualizari

 

Inspirata de Adinuta, am pregatit acest somon pentru noaptea de Revelion! Poza e putin "aburita" :)), dar super delicios preparatul :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg file de somon
  • 1 lamaie
  • 1 portocala
  • 1 pahar cu vin alb
  • 3 linguri cu capere
  • 3 linguri masline verzi fara samburi
  • cimbru uscat
  • busuioc
  • sare
  • piper alb
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos de lamaie, portocala si vin:

Pestele se curata de piele si de oase, se spala si se aseaza intr-o tava de iena. Lamaia si portocala se storc si impreuna cu pulpa rezultata se torna peste peste. Se adauga vinul, caperel si maslinele, se condimenteaza dupa gust. Se acopera cu folie de aluminiu si se tine la rece cateva ore. Eu am pregatit pestele dimineata si seara l-am pus in cuptor.


Se pune la tava in cuptorul incins, cam 20 de minute, la foc potrivit. Se servesc cu cartofi natur si patrunjel verde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu sos de lamaie, portocala si vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Teo 1

07.01.2010, 21:21

dupa ce m-am ''luptat'' cu preparatele de porc ...as manca un peste;am loc si eu la o portioara?

Oana 1

08.01.2010, 16:40

Pai s-a papat tot in noaptea de Revelion Dar cu siguranta va opresc data viitoare

Krystyan Trendy 1

05.11.2013, 16:43

minunat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Somon umplut cu branza ( Finlanda)