Somon cu sos de leurda

de ianculubita in Somon, 18 Mar 2014 | 1995 vizualizari

 

Pentru azi,vin cu un peste bun dar mai ales sanatos;stiu,veti spune ca este foarte scump dar o data la cateva luni ne permitem sa cumparam 2-3rondele cat sa ne facem pofta; norocul meu e ca-mi trimite fata din Italia din cand in cand!!
Reteta este dupa Jacob Hausmann pe care eu il apreciez foarte mult!

 

INGREDIENTE

  • 4 rondele de somon
  • 6 linguri ulei de masline
  • 2 dovlecei
  • 400 g ciuperci mici
  • 1 legatura de leurda
  • 200 ml smantana lichida
  • 50 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • 1lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos de leurda:

Pestele condimentat cu sare,piper,stropit cu vin,il lasam sa se marineze,intorcandu-l din cand in cand;


In ulei incins rumenim pestele pe ambele parti dupa care-l scoatem pe farfurie;in uleiul ramas calim ciupercile taiate in sferturi si dovleceiii cubulete iar dupa 5min-i scoatem intr-un bol


In restul de ulei ramas,daca nu,mai adaugam 1lingura,punem leurda taiata marunt,stingem cu vinul ramas de la marinare,dupa 3min.adaugam smantana,omogenizam,condimentam si oprim focul


Servim pe farfurie legume,deasupra peste apoi sosul si alaturi lamaia

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu sos de leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Panacris 1

19.03.2014, 17:05

Panacris 1

19.03.2014, 18:21

Gata, am executat Delicios! Multumesc Lubika!

ianculubita 1

19.03.2014, 18:25

Ma bucur ca v-a placut,sa va fie de bine!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Somon cu sos de iaurt si menta