Somon cu sos de smantana si sofran

de Swanheart in Somon, 17 Dec 2009 | 4627 vizualizari

 

Am vazut reteta pe blog-ul Mayei, si m-a ispitit. Data viitoare insa nu voi mai pune sofran, nu imi place defel gustul - dupa pararea mea aduce a carton, plastic, ceva chimic...

 

INGREDIENTE

  •  
    • file de somon
    • o ceapa 
    • 1 lamîie
    • 500 ml supa (eu nu am avut, si am pus apa, in care am dizolvat un cub Knor de pui) 
    • 100 ml smîntîna
    • 1 lingura amidon
    • sofran
    • piper
    • sare 
    • ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos de smantana si sofran:

Se incinge uleiul de masline (2 linguri), si se rumeneste ceapa taiata marunt, cu o felie de lamaie. Sosul va avea un gust bun, acrisor si aromat.


Se adauga supa. Cand clocoteste, se adauga sare si piper, dupa gust. Se reduce focul, apoi se adauga smantana, amidonul si sofranul, lasand sa fiarba la foc mic.


Se strecoara sosul intr-un vas yena.


Se condimenteaza fileurile, si se pun la prajit la foc iute, cate 1 min pe fiecare parte, incat sa ramana crud la mijloc.


Se scot fileurile si se aseaza peste sos. Se da 10 min la cuptor, la 250 grade.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu sos de smantana si sofran" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

liana_geicu 1

17.12.2009, 20:22

Arata nemaipomenit

Swanheart 1

18.12.2009, 01:15

A fost foarte bun pestele. Ce nu mi-a prea placut a fost gustul pe care sofranul l-a dat sosului. Uneori cand cumpar apa minerala (Tusnad) are un gust ciudat, de la sticla de plastic. Exact cu gustul ala am asociat eu gustul sofranului.

pana_luminita 1

18.12.2009, 15:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Somon in crusta cu sos de ardei