Somon cu sos portocale si masline

de Adinuta in Somon, 22 Noi 2009 | 6957 vizualizari

 

Imi place foarte mult pestele si am cautat o reteta aromata pentru somon. Pana la urma am imbinat din ce am vazut pe la altii si a iesit ceva tare bunut!

 

INGREDIENTE

  • 500 grame file de somon (am avut deja taiat fasii)
  • 2 portocale
  • 1 lamaie
  • masline
  • o ceapa mica
  • busuioc proaspat
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos portocale si masline:

Pasul 1: Am clatit somonul sub jet de apa rece, apoi l-am condimentat cu sare si piper. Miezul unei portocale l-am dat prin robotul de bucatarie impreuna cu ceapa curatata si taiata si un pic de ulei de masline. Am stors sucul de la cealalta portocala si de la lamaie si l-am amestecat cu sosul din robot.

Pasul 2: Am pus un jumatate de sos intr-un vas yena, apoi am asezat somonul deasupra. Am turnat si restul de sos in vas, am adaugat masline si busuioc proaspat. Am dat la cuptorul incins pentru 20 minute. A iesit foarte fraged si gustos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu sos portocale si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 41 %
999.99 lei
589.99 lei

COMENTARII (13)

RuxyRux 1

26.03.2011, 10:03

Arata supeeeerb

Adinuta 1

03.04.2011, 18:51

Sirena, probabil ca se poate, insa eu nu folosesc microunde, nu stiu ce sfat sa iti dau

Adinuta 1

03.04.2011, 18:51

Ruxy, multumesc!!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somon in crusta aromata