Somon in crusta aromata

de luminita20_2006 in Somon, 5 Ian 2011 | 2426 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  3 file somon
  • -1 lamaie
  • -4 linguri pesmet
  • -1 lingurita rasa curry
  • -marar
  • -usturoi granulat
  • -sare, piper
  • -ulei de masline
  • Garnitura
  • - cartofi mici
  • -2 ardei grasi
  • sos:
  • -200 gr smantana
  • - marar
  • -usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon in crusta aromata:

Se pregateste somonul(in cazul in care e cumparat intreg se portiozeaza se scoate pielea), dupa care se stropeste cu zeama de la jumatate de lamaie.


Pentru crusta se amesteca pesmetul cu sarea, piper, praf de usturoi si curry(puneti mai mult sau mai putin in functie de cat de picant il doriti) , mararul tocat si ulei de masline.


Somonul se aseaza intr-o tava unsa cu foarte putin ulei se pun felii de lamaie sub fiecare bucata de somon apoi se pune amestecul de pesmet peste fiecare bucata si se indeasa cu o lingura sa se lipeasca. Se da la cuptor 20 min.


Cartofii se curata se pun la fiert in apa cu sare si o lungurita de unt pe final. Ardeiul gras se iae pai se prazeste in unt cu capac pana cand se imoaie.


Sos:


Se amesteca smantana cu marar tocat si usturoi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon in crusta aromata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

RuxyRux 1

05.01.2011, 14:54

Foarte interesant!!!

LUK 1

05.01.2011, 15:19

super super

MotanLaOale 1

05.01.2011, 16:59

bun rau

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert fursecuri papuci
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

RETETA RECOMANDATA
Somon la gratar