Somon la capac cu orez

de Sylvia in Somon, 22 Feb 2010 | 4586 vizualizari

 

Am pregatit acest pranz rapid si delicios in mai putin de 20 de minute.

 

INGREDIENTE

  • Pentru trei portii avem nevoie de
  • 3 inele mari de somon, 
  • 2 foi de dafin,
  • 2 crengute uscate de cimbru,
  • 50 ml ulei de masline,
  •  sare,
  • piper,
  • condimente pentru peste,
  • o lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa, 
  • 125 grame de orez basmati am pus eu,
  • o lingura de vegeta mea naturala.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la capac cu orez:

  Preparare pregatim inele de somon si le condimentam cu sare , piper si condimente pentru peste. Este indicat sa stea la frigider cateva ore asa condimentate.

  Asezam bucatile de somon condimentate intr-o tigaie de tefal mai inalta si turnam peste ele uleiul si o jumatate de ceasca de  apa, adaugam dafinul,cimbrul si lingura de zeama de lamaie . Acoperim cu un capac si lasam la foc mic 5 minute si apoi intoarcem cu grija si lasam inca 5 minute .

  Separat fierbem orezul cu apa cat sa treaca de doua degete peste el si o lingura de vegeta naturala am pus eu ( un amestec de legume mixate , ardei, ceapa,morcov, pastranac, telina, verdeturi) . Il fierbem fara capac la foc mediu timp de 15 minute, amestecand si adaugan apa putin cate putin daca mai trebuie.  In timpul acesta este gata si somonul, atunci cand a scazut apa si este usor rumenit. Le-am servit impreuna acompaniate de salata verde, a  fost o masa delicioasa si lejera .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la capac cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Somon la capac cu orez-0
Somon la capac cu orez-1
Somon la capac cu orez-2
Somon la capac cu orez-3

COMENTARII (19)

madi_marin

madi_marin 1

07.03.2010, 17:41

eu am vazut chiar intreg la Real....

Sylvia

Sylvia 1

08.03.2010, 08:41

Oana probabil la Bucuresti unde e o fluctuatie de vanzari si mai mare ca si la Cluj au mai multe variante
Madi eu prefer sa il iau intreg cand pot si fac eu si file si inele de somon, parca sunt sigura ca e proaspat atunci

mena29

mena29 1

17.04.2010, 12:41

Ador pestele

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!