Somon la capac cu orez

de Sylvia in Somon, 22 Feb 2010 | 5490 vizualizari

 

Am pregatit acest pranz rapid si delicios in mai putin de 20 de minute.

 

INGREDIENTE

  • Pentru trei portii avem nevoie de
  • 3 inele mari de somon, 
  • 2 foi de dafin,
  • 2 crengute uscate de cimbru,
  • 50 ml ulei de masline,
  •  sare,
  • piper,
  • condimente pentru peste,
  • o lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa, 
  • 125 grame de orez basmati am pus eu,
  • o lingura de vegeta mea naturala.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la capac cu orez:

  Preparare pregatim inele de somon si le condimentam cu sare , piper si condimente pentru peste. Este indicat sa stea la frigider cateva ore asa condimentate.

  Asezam bucatile de somon condimentate intr-o tigaie de tefal mai inalta si turnam peste ele uleiul si o jumatate de ceasca de  apa, adaugam dafinul,cimbrul si lingura de zeama de lamaie . Acoperim cu un capac si lasam la foc mic 5 minute si apoi intoarcem cu grija si lasam inca 5 minute .

  Separat fierbem orezul cu apa cat sa treaca de doua degete peste el si o lingura de vegeta naturala am pus eu ( un amestec de legume mixate , ardei, ceapa,morcov, pastranac, telina, verdeturi) . Il fierbem fara capac la foc mediu timp de 15 minute, amestecand si adaugan apa putin cate putin daca mai trebuie.  In timpul acesta este gata si somonul, atunci cand a scazut apa si este usor rumenit. Le-am servit impreuna acompaniate de salata verde, a  fost o masa delicioasa si lejera .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la capac cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

madi_marin 1

07.03.2010, 17:41

eu am vazut chiar intreg la Real....

Sylvia 1

08.03.2010, 08:41

Oana probabil la Bucuresti unde e o fluctuatie de vanzari si mai mare ca si la Cluj au mai multe variante
Madi eu prefer sa il iau intreg cand pot si fac eu si file si inele de somon, parca sunt sigura ca e proaspat atunci

mena29 1

17.04.2010, 12:41

Ador pestele

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftele cu somon