Somon la cuptor cu garnitura de cartofi natur

de bubulina44 in Somon, 10 Apr 2012 | 24649 vizualizari

 

Daca tot a fost duminica dezlegare la peste, atunci peste am facut. Si nu orice peste, ci medalioane de somon la cuptor. Mergeau de minune cu niste legume dar de data asta am optat pentru niste cartofi natur.

 

INGREDIENTE

  • 2 medalioane de somon (aprox. 750 gr)
  • 1 fir de ulei masline
  • 60 ml apa
  • 3 lamai mari
  • 6-8 cartofi
  • boia
  • oregano
  • 2 crengute rozmarin
  • 1-2 catei de usturoi
  • sare, piper dupa gust
  • patrunjel verde din belsug
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la cuptor cu garnitura de cartofi natur:

Cu pestele e foarte rapid si usor, mai mult a durat pana am curatat si fiert cartofii.

Medalioanele de somon se spala cu apa rece si se usuca cu un servet curat. Intre timp am amestecat ingredientele pentru crusta: oregano, boia, sare, piper, rozmarin. 

Am tavalit somonul pe toate partile prin ierburile aromate apoi am asezat medalioanele in vasul yena, tapetat cu felii de lamaie, groase de jumatate de centimetru. Deasupra am asezat crengutele de rozmarin si peste am turnat un fir de ulei de masline, amestecat cu zeama de la o lamaie si foarte putin apa, cam 50-60 ml.

Am introdus vasul in cuptorul preincalzit la 220 grade si am lasat acoperit cam 15 minute, iar ultimele minute am luat capacul pentru a se forma crusta. Medalioanele mele erau groase cam de 1.5-2 cm, asa ca le-am lasat cam 25 minute in total.

Intre timp s-au fiert si cartofii, i-am scurs de apa si i-am pus in tigaie, in care am pus in prealabil o bucatica de unt, i-am sarat, i-am intors pe toate partile de 2-3 ori pana ce au absorbit tot untul, apoi am presarat patrunjel proaspat tocat.

Noi am servit somonul cu un mujdei de usturoi amestecat cu iaurt rece, preferatul nostru pe carnurile de tot felul :)

Spor si Bon appétit ;)

TIPS-URI

1

Se recomanda servirea cu legume la cuptor sau chiar cu o salata de legume proaspete, pentru ca somonul este destul de gras. Timpul de coacere este foarte redus, totul depinde de grosimea feliilor si de preferinte. Testati prin apasare usoara cu dosul unei linguri, cand somonul se desface putin la apasare inseamna ca e gata. Stiati ca Somonul contine acizi grazi Omega 3, grasimi sanatoase cu beneficii multiple pentru toate varstele?

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la cuptor cu garnitura de cartofi natur" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

adry88 1

11.04.2012, 10:30

yammi!place

iry-gabriela 1

11.04.2012, 19:58

o portie vreau si eu

bubulina44 1

11.04.2012, 23:09

Va multumesc tuturor pentru aprecieri, chiar a fost bun si gustos si mai ales rapid!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor