Somon la gratar cu gogosele de cartofi

de cristeena20 in Peste, 31 Aug 2014 | 3430 vizualizari

 

Merue am fost de parere ca pestele , cu cat e mai simplu gatit , cu atat e mai savuros. In mod deosebit ador pestele la gratar.

 

INGREDIENTE

  • 2 felii de somon
  • sare, un cub de unt, putin suc de lamaie
  • broccoli (6-8 buchetele)
  • Pentru cartofi: 500 gr cartofi albi, sare, piper proaspat macinat, praf de usturoi cu ardei rosu, un cub de unt, parmezan ras, un ou)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la gratar cu gogosele de cartofi:

- Pregatim cartofii: ii curatam de coaja si ii punem la fiert in apa cu sare, Cand sunt bine fierti ii pasam ca pentur piure si ii amestecam cu unt, parmezan ras si un ou. Condimentam cu piper proaspat macinat si praf de usturoi cu ardei rosu. Amestecam bine si lasam la racut . Facem gogosele cu doua linguri (sau se poate face cu cornetul pentru ornat torturi- eu nu am mai gasit formele, asa ca am optat pentru lingura). Asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul uncins pt cca 20 minute, pana devin aurii deasupra.

- Intre timp punem broccoli la fiert in apa rece cu sare pt cca 10 minute.

- Somonul se sareaza inainte de a-l pune la grata. Se pune pe gratarul incins si se intoarce pe ambele parti. Se scoate pe un platou si se unge cu sosul preparat din unt topit  amestecat cu cateva picaturi de lamaie.

- Servim alaturi de broccoli si cartofi.Sa nu uitati vinul alb rece sau vinul verde .

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la gratar cu gogosele de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor pe pat de legume