Somon la gratar cu gogosele de cartofi

de cristeena20 in Peste, 31 Aug 2014 | 1419 vizualizari

 

Merue am fost de parere ca pestele , cu cat e mai simplu gatit , cu atat e mai savuros. In mod deosebit ador pestele la gratar.

 

INGREDIENTE

  • 2 felii de somon
  • sare, un cub de unt, putin suc de lamaie
  • broccoli (6-8 buchetele)
  • Pentru cartofi: 500 gr cartofi albi, sare, piper proaspat macinat, praf de usturoi cu ardei rosu, un cub de unt, parmezan ras, un ou)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la gratar cu gogosele de cartofi:

- Pregatim cartofii: ii curatam de coaja si ii punem la fiert in apa cu sare, Cand sunt bine fierti ii pasam ca pentur piure si ii amestecam cu unt, parmezan ras si un ou. Condimentam cu piper proaspat macinat si praf de usturoi cu ardei rosu. Amestecam bine si lasam la racut . Facem gogosele cu doua linguri (sau se poate face cu cornetul pentru ornat torturi- eu nu am mai gasit formele, asa ca am optat pentru lingura). Asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul uncins pt cca 20 minute, pana devin aurii deasupra.


- Intre timp punem broccoli la fiert in apa rece cu sare pt cca 10 minute.


- Somonul se sareaza inainte de a-l pune la grata. Se pune pe gratarul incins si se intoarce pe ambele parti. Se scoate pe un platou si se unge cu sosul preparat din unt topit amestecat cu cateva picaturi de lamaie.


- Servim alaturi de broccoli si cartofi.Sa nu uitati vinul alb rece sau vinul verde .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la gratar cu gogosele de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

bianca92 1

31.08.2014, 22:31

dantes 1

01.09.2014, 06:24

Bun si sanatos

simona72 1

01.09.2014, 09:11

Excelent!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Somon la gratar