Peste alb cu lemongrass si sparanghel

de Satisfyyourcravings in Peste, 30 Oct 2012 | 2121 vizualizari

 

Un preparat simplu si usor, perfect pentru serile lenese.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de peste alb, fara oase
  • o tulpina de lemongrass
  • 300 de grame de sparanghel/ un buchet
  • ulei de masline
  • oregano
  • busuioc
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste alb cu lemongrass si sparanghel:

Pestele se spala si se usuca prin tamponare cu un prosop de bucatarie. Se asezoneaza pe ambele parti cu sare, piper, oregano si busuioc.


Tulpina de lemongrass de striveste usor cu latura cutitului pentru a elibera aroma, se taie in tije de 3 cm si se aseaza intr-o tigaie in care am incalzit anterior o lingurita jumatate de ulei de masline. Se infuzeaza uleiul cu lemongrass pentru 5 minute. Dupa expirarea timpului, se aseaza in tigaie bucatile de peste apasand usor cu degetele pentru a se gati uniform. Se prelucreaza termic pentru 2 minute jumatate pe fiecare parte.


Intr-o oala se pune la fiert un litru de apa cu sare. Sparanghelul se curata, se spala si se indeparteaza partea lemnoasa, apoi se adauga in apa fierbinte unde se fierbe pentru 10 minute. Dupa fierbere, pentru a opri procesul de gatire, se trec printr-un jet de apa rece.


Se asambleaza preparatul asezand mai intai sparanghelul si apoi bucata de peste.

 

TIPS-URI

1

Daca doriti sa imbogatiti gustul acrisor si discret al tulpinii de lemongrass, puteti adauga lamaie sau lime peste fiecare bucata de peste in timpul procesului de gatire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste alb cu lemongrass si sparanghel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

01.11.2012, 11:36

Bine ai venit
Pestele este pe gustul meu . Sincer lemongrass nu am mai incercat

RuxyRux 1

01.11.2012, 12:19

O bunatate! Iubesc sparanghelul!

LidiaChivu 1

20.03.2014, 08:08

o combinatie pe care o ador!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Platica crocanta