Somon posat in sos de salota

de Satisfyyourcravings in Somon, 10 Mar 2017 | 727 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 lingurite ulei
  • 1 praz
  • 1 salota
  • 1 foaie de dafin
  • 200 ml vin alb sec
  • 150 ml supa de peste
  • 2 bucati somon (125 grame fiecare)
  • 15 grame unt
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon posat in sos de salota:

Se taie prazul rondele subtiri, iar salota se taie marunt.


Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se adauga prazul, salota si foia de dafin. Se calesc 4 minute la foc mediu, amestecand frecvent.


Se da focul mai tare si se adauga vinul. Se lasa sa fiarba pana se reduce la jumatate.


Se reduce focul si se adauga supa de peste si bucatile de somon. Se acopera tigaia cu un capac si se lasa 6-8 minute, in functie de grosimea bucatilor de peste.


Se indeparteaza somonul din tigaie si se pastreaza la cald.


Se adauga untul in tigaie in care au fiert bucatile de somon. Se lasa sa fiarba pana devine un sos onctuos. Se indeparteaza foia de dafin si se adauga sare si piper.


Se asaza bucatle de peste pe farfurii si se toarna sosul deasupra.


 

TIPS-URI

1

Am folosit ca garnitura un mix de legume sotate in putin unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon posat in sos de salota" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Rahela Velicu 1

10.03.2017, 20:28

miki_a 1

10.03.2017, 23:59

dantes 1

11.03.2017, 07:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa cu zdrente

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Somon umplut cu branza ( Finlanda)