Somon posat in sos de salota

de Satisfyyourcravings in Somon, 10 Mar 2017 | 340 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 lingurite ulei
  • 1 praz
  • 1 salota
  • 1 foaie de dafin
  • 200 ml vin alb sec
  • 150 ml supa de peste
  • 2 bucati somon (125 grame fiecare)
  • 15 grame unt
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon posat in sos de salota:

Se taie prazul rondele subtiri, iar salota se taie marunt.


Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se adauga prazul, salota si foia de dafin. Se calesc 4 minute la foc mediu, amestecand frecvent.


Se da focul mai tare si se adauga vinul. Se lasa sa fiarba pana se reduce la jumatate.


Se reduce focul si se adauga supa de peste si bucatile de somon. Se acopera tigaia cu un capac si se lasa 6-8 minute, in functie de grosimea bucatilor de peste.


Se indeparteaza somonul din tigaie si se pastreaza la cald.


Se adauga untul in tigaie in care au fiert bucatile de somon. Se lasa sa fiarba pana devine un sos onctuos. Se indeparteaza foia de dafin si se adauga sare si piper.


Se asaza bucatle de peste pe farfurii si se toarna sosul deasupra.


 

TIPS-URI

1

Am folosit ca garnitura un mix de legume sotate in putin unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon posat in sos de salota" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

noiinbucatarie 1

10.03.2017, 20:28

miki_a 1

10.03.2017, 23:59

dantes 1

11.03.2017, 07:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Rondele de somon la gratar cu cartofi natur