Somon la gratar si salata cu creveti si calamari cu pesto

de Oana in Somon, 13 Mar 2011 | 8781 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 rondele de somon proaspat
  • o lamaie
  • sare
  • Pentru salata cu creveti:
  • 8-10 bucati de creveti cu codita
  • 8-10 rondele de calamar
  • 25 g unt
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • 50 ml vin alb
  • o lingurita sos pesto
  • jumatate de avocado
  • o mana de rosii cherry
  • 4 maini de rucola
  • zeama de lamaie
  • patrunjel verde taiat fin
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la gratar si salata cu creveti si calamari cu pesto:

Rondelele de somon se spala, se sterg cu prosoape de hartie si se sareaza. Lamaia se spala si se taie rondele. Se aseaza feliile de lamaie peste somon si se frige pe gratarul de aragaz 10-15 minute.

Intre timp se spala crevetii si calamarii, se topeste untul intr-o craticioara sau in wok si se adauga usturoiul curatat si taiat rondele. Se calesc in unt crevetii si calamarii, se adauga sare dupa gust si vinul. Cand scade zeama se adauga sosul pesto si se mai lasa un minut pe foc.

Avocado se curata si se taie cubulete, rosiile cherry se taie in patru si se stropesc cu zeama de lamaie.Se spala cateva fire de patrunjel verde, se taie fin si se amesteca in salata.

Pe o farfurie se aseaza o mana de rucola, deasupra se pune avocado cu rosiile cherry, se adauga sare si putin piper. Se pun deasupra cativa creveti si calamari. Se serveste salata impreuna cu somonul la gratar si o lingura de orez fiert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la gratar si salata cu creveti si calamari cu pesto" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Oana 1

14.03.2011, 23:25

Ma bucur ca va place

MVMih 1

28.03.2011, 15:34

Oau! Bun de bun

horia 1

09.04.2011, 01:01

arata superb! ma incanta somonul,multumim!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Somon la gratar cu sos roz