Somon pe gratar in sos meuniere

de RuxyRux in Somon, 16 Mar 2011 | 5294 vizualizari

 

Un sos delicios care se combina perfect de regula cu un peste prajit, ( foarte des salau), eu am ales o varianta mult mai sanatoasa, gratarul de somon ...

 

INGREDIENTE

  • cotlete de somon
  • ulei de masline pentru uns pestele
  • o lamaie
  • sare
  • piper
  • 1/2 borcanel de capere( in jur de trei linguri)
  • 100 ml vin alb demidulce
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 120 gr unt
  • 1/2 lingurita miere( zahar)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon pe gratar in sos meuniere:

Se face intai sosul :


Intr-o tigaie topim untul, adaugam zeama de lamaie, vinul si amestecam bine sa omogenizam, mai lasam pe foc un minut adaugam caperele, mierea, sarea si piperul dupa gust. Stingem focul si punem patrunjelul tocat.


Spalam pestele il zvantam bine intr-un servet, il saram il ungem cu ulei de masline si-l punem pe gratarul incins. Il intoarcem cu grija si nu-l lasam foarte mult 3-4 max 5 min pe o parte.


Servim cu garnitura de cartofi natur cu bucatele de unt.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon pe gratar in sos meuniere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

Cris2711 1

23.03.2011, 12:27

Ruxy salutari de aici din departare si pupici

RuxyRux 1

23.03.2011, 14:55

Ce surpriza minunata Cris draga mea o zi superba sa ai

adry88 1

20.05.2011, 17:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Medalion de somon la gratar