Somon Viking

de Ksenya in Aperitive / Garnituri, 13 Sep 2016 | 3773 vizualizari

 

Reteta de fata este una foarte veche ,se presupune a fost adusa in secolul al IX -lea de catre regele vikingilor Olav, cand a cucerit Novgorodul. Eu o am de la bunica mea.Mereu se prepara somonul dupa reteta de fata.Era renumita in Norvegia si tarile nordice precum si in Rusia apoi, s-a raspandit si in toate tarile CSI.
Diferenta este ca se contimenteaza  cu mirodenii diferite .
Eu am sa va prezint reteta de baza.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg file de somon proaspat
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura sare
  • 70 ml vodka
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon Viking:

Fileul de somon se spala sub jetul de apa rece,se tamponeaza cu un prosop absorbant de bucatarie .Cu o penseta se scot toate oasele.Separat intr-un castron se amesteca sarea cu zaharul.Se dau bucatile de somono prin compozitia de zahar si sare si se pun intr-o caserola.Se stropesc cu vodka si se intorc cu pielea pestelui in sus .Se acopera cu capac si se da la frigider pentru 24-36 ore.La fiecare 12 ore se intorc.Dupa 36 ore se se soate se tamponeaza cu un prosop si se taie feliute subtiri.Se serveste cu paine neagra sau de secara  ,unsa cu unt ,vezi reteta :http://www.bucataras.ro/retete/paine-de-secara-71374.html si se orneaza dupa bunul plac.

 

Pofta mare!

TIPS-URI

1

La sararea pestelui se poate adauga marar,piper,foi de dafin ,ienibahar sau piper.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon Viking" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

navidad_2017 1

04.01.2017, 01:28

Cata munca, dar ce minunat ti-a iesit! E intotdeauna obligatoriu pe masa de Revelion alaturi de icrele rosii (neaparat tot de somon salbatic!)!

Ksenya 1

07.01.2017, 09:42

da,asa este!

mihaelar63 1

07.04.2018, 12:17

Buuun !!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Raffaello aperitiv