Sos Béchamel

de Gagarin in Pt. paste, 19 Mai 2014 | 3838 vizualizari

 

Un sos alb cremos folosit in prepararea pastelor. Ideal pentru lasagna si sosul roma.

 

INGREDIENTE

  • lapte 1 l
  • unt 200 g
  • smantana 500 g
  • faina 120 g
  • sare 2
  • piper 2 g
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos Béchamel:

Se pune laptele la incalzit. Dupa 2 minute se poate pune si untul la topit.


In momentul in care laptele e fierbinte si scoate vapori se toarna faina, sarea si piperul in untul topit si se amesteca pana la omogenizare la foc mic. Se toarna laptele fierbinte peste amestecul obtinut si se amesteca energic,la un foc mediu, pana ce devine cremos.


Opriti focul si adaugati smantana, amestecati si sosul este gata!




Am facut si un video cu modul de preparare: https://www.youtube.com/watch?v=C1dzl6lYZCo

 

TIPS-URI

1

Laptele trebuie sa fie la punctul de fierbere, aveti grije sa nu dea in foc.

2

Smantana raceste sosul si incetineste ingrosarea lui peste masura.

3

Dupa refrigerare sosul devine mult mai solid(gros) decat era initial.

4

Se poate adauga si putina nucsoara in sos dar eu prefer fara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Béchamel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

babi5 1

19.05.2014, 13:06

pity19 1

19.05.2014, 15:58

Nu am incercat niciodata! Dar arata bine!

Rocsi 1

19.05.2014, 21:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Salsa alla pizzaiola