Sos Bechamel

de Lia_ in Clasice, 4 Sep 2013 | 10682 vizualizari

 

Desi abia m-am inscris pe site, lasagna este a 3-a reteta la care folosesc asest sos.
Cu gandul si la cei care inca nu stiti ce fel de sos este, ca sa-l gasiti mai usor in sectiunea sosuri am decis sa il separ (daca nu ocup spatiu aiurea) si sa fac trimitere catre el la fiecare reteta nou postata care il va contine.
Este un sos alb, baza pentru mancaruri sau folosit la obtinerea altor sosuri prin adaos de branza, mustar, marar, etc.
Consta in incorporarea treptata a laptelui intr-un rantas cu unt.
Tehnica de a face sos bechamel fara cocoloase consta in a lua urmatoarele masuri:
focul mic, folosirea unui tel (din silicon daca oala are strat antiaderent sau smalt alb), laptele cald si sa amesteci mereu in sos.

 

INGREDIENTE

  • 50 gr unt (pentru lasagna reduceti untul la 40g)
  • 1 lingura cu varf faina alba
  • 250 lapte fierbinte (300 ml lapte pentru un sos moale ca pt. lasagna)
  • sare
  • piper
  • nucsoara (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos Bechamel:

Se topeste untul pe foc mic intr-o craticioara. Se adauga faina si se amesteca bine cu telul pana obtinem o crema, apoi lasam pe foc inca 1 minut, ca sa se prajeasca faina, dar amestecam mereu. Se trage oala de pe plita si incepem sa incorporam laptele cald putin cate putin la inceput. Daca laptele este prea fierbinte, nu e o problema doar ca se ingroasa rapid si trebuie pus mai cate putin si repede omogenizat cu telul.

Daca laptele nu e foarte fierbinte, se face operatiunea de incorporare a laptelui de la inceput turnand putin cate putin fiind pe foc mic. Daca oala are stabilitate, se lucreaza cu doua maini turnand incet... ca la maioneza.

In acelasi timp invartim cu telul in sos. Continuam tot asa: turnam putin lapte, incorporam cu telul, iar lapte, iar amestecam pana se termina laptele (lucrati cu ambele maini, cu o mana turnati laptele, iar cu cealalta manevrati telul). Cand ati pus tot laptele si s-a cam fiert, daca sosul e de o consistenta mai groasa decat doritit puteti adauga inca un pic de lapte. Lasati la fiert sosul inca 1 minut amestecand mereu.

Se condimenteaza cu sare si piper si putina nucsoara (optional).

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Pentru lasagna se fac aceste cantitati dublu si varianta mai subtire din 300mlx2 (lapte).

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Bechamel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sos bechamel