Sos De Caramel Sarat

de Meea in Dulciuri, 9 Aug 2016 | 603 vizualizari

 

Pot sa fac un anunt oficial ca m-am indragostit pana peste cap de sosul de caramel... da, as pune caramel si in ciorba si in apa pe care o beau haha:)). Nu era asa in voga pentru mine caramelul si cred ca asta se intampla din cauza ca mai demuuult, cand am intrat cu primii pasi in bucatarie, m-am apucat de facut sos de caramel. Mi se parea chiar ceva banal! L-am facut prima data praf, amarui, iaaaaac! A doua oara la fel... am spus ca in viata mea nu mai pun gura pe caramel si nu mai fac veac! Ei bine, recent facusem o inghetata de vanilie si ataat de mult ii lipsea caramelul incat m-am gandit sa-mi iau inima in dinti si sa fac din nou sosul! Nu sunt mare fan "unt", desi este cam necesar in prepararea cremelor, dar de data aceasta mi-am permis sa renunt la el si am facut ceeeel maaaai buuun sooos dee carameeel!! De atunci, povestea noastra de dragoste a inflorit si dupa cum am spus si mai sus, pun caramel in tot ceea ce mananc haha:)). Pe bune acum, daca sunteti in situatia in care am fost si eu, acea situatie in care sosul de caramel nu iese nicicum, aveti incredere in reteta mea de astazi si sigur veti birui! Am explicat cat de usor am putut, pas cu pas, deci intr-un final veti avea cel mai bun sos de caramel!! Si cum nu va las la greu, am pregatit pentru voi si o reteta de inghetata de vanilie cu nuci care merge nemaipomenit cu sosul de caramel! Reteta pentru inghetata o voi posta curand si pana atunci facem intai caramelul :)
-KSSS

 

INGREDIENTE

  • 100g zahar
  • 50ml apa
  • 100ml frisca lichida
  • sare de mare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos De Caramel Sarat:



Lasati emotiile si urmati pasii de mai jos, va iesi sosul sigur!

Intr-o cratita cu fundul dublu punem apa si zaharul si lasam pe foc mic. NU VA INDEPARTATI PRIVIREA DE PE OALA DELOC! (eu m-am uitat pe geam, radea un bebe mic in parcul din spatele blocului si cand m-am uitat din nou la oala, era deja ars zaharul). Nu amestecati deloc.La un moment dat, apa va incepe sa fiarba.




In timp ce apa fierbe, zaharul va incepe sa isi schimbe culoarea intr-un maro deschis. Isi schimba coloarea de pe margini spre mijloc, nu amestecati deloc, intr-un final se va colora tot zaharul. In functie de cat de pronuntata doriti sa fie aroma caramelului, lasati zaharul sa isi inchida culoarea cat mai mult. Eu l-am lasat pana cand culoarea zaharului era de un maro nu foarte inchis.


In momentul in care zaharul a capatat culoarea dorita, ferim oala de pe foc, adaugam frisca lichida (ATENTIE LA EXPLOZIE!) cate putin, amestecand continuu cu un tel, sa nu se faca cocoloase. Dupa ce frisca lichida s-a incorporat adaugam si putina sare de mare si mai lasam 1 minut pe foc sosul.




Depozitam sosul de caramel dupa ce s-a racit, intr-un borcanas si il lasam la rece pese noapte!

Pfiuuu acum este gata! Aveti sosul de caramel mult dorit! Nu a fost asa de greu, nu?

 

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog: http://delightsbymeea.blogspot.ro/2016/08/sos-de-caramel-sarat.html

2

Ingrediente (nu stiu cu exactitate cati ml de sos au iesit, insa va spun ca daca doriti o cantitate mai mare de sos, dublati ingredientele! Cu ingredientele standard de mai jos iese putin sos):

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos De Caramel Sarat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

mirela0911 1

14.08.2016, 10:30

Super!

Xandrinne 1

16.08.2016, 13:07

De cand spun ca o sa incerc si eu asa ceva...

Meea 1

16.08.2016, 14:11

Sa-mi spui cum iese ❤

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu pepene galben in compozitie