Crema de zahar ars

de Corinuta in Dulciuri, 28 Ian 2015 | 3591 vizualizari

 

Un desert foarte popular datorita gustului sau deosebit, din oua, zahar, lapte si putina vanilie, cum sa nu fie bun? Poate fi ornat cu frisca si diverse fructe, dupa preferinte.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 700 ml lapte
  • 10 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Se topesc 5 linguri de zahar la foc mic pana devine galben-ruginiu, apoi se tapeteaza peretii unei tavi ceramice sau a cratitei in car urmeaza sa coacem crema si zaharul topit.


Se mixeaza ouale, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana se dizolva. Se adauga laptele si se mai mixeaza putin, apoi se toarna in forma de copt si se aseza intr-o tava pe care o umplem cu apa fierbinte. Se da tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade vreme de 45 de minute. Dupa 45 de minute, verificam crema cu o scobitoare si daca iese curata, crema este gata. Daca nu, o mai lasam 5-10 minute si verificam din nou.


Se lasa sa se raceasca, dupa care se rastoarna pe o farfurie si se serveste cu frisca.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

in tava ceramica se pot aseza, peste zaharul ars, cateva felii de mere peste care presaram putina scortisoara

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

dantes 1

03.02.2015, 11:40

Buna!

mihaelar63 1

03.02.2015, 12:15

Preferata mea

-Licurici- 1

23.06.2015, 08:00

mmmm... bun bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema de zahar ars