SOS DE COACAZE

de Roda in Sosuri, 5 Iul 2009 | 9128 vizualizari

 

Este un excelent sos pentru clatite,vafe, inghetata, cu iaurt sau pe langa friptura, rasol etc.

 

INGREDIENTE

  • 200g.zahar,
  • 8g.faina,
  • 1/8 lingurita scortisoara macinata(optional),
  • 1/8 lingurita sare,
  • 160ml. apa,
  • 450g.coacaze (3 cani),
  • 1/8lingurita esenta de vanilie,
  • sucul unei lamai,
  • coaja de la o lamaie;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA SOS DE COACAZE:

1Intr-o cratita, se amesteca zaharul, faina,scortisoara,sarea si apa, se fierb pana ce zaharul s-a topit.Se adauga fructele si se continua fierberea pana sosul se leaga.(unele fructe se zdrobesc prin fierbere, altele raman intregi).Se gusta si, daca este necesar,se adauga zahar sau apa daca vreti ca sosul sa fie mai lichid.

2.Se ia cratita de pe foc, se adauga esenta de lamaie, coaja si sucul de lamaie.Se gusta si , daca doriti, se mai adauga suc de lamaie.

3.Se lasa sa se raceasca ,se acopera cratita si se pastreaza la rece, in frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "SOS DE COACAZE" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura Sfintiilor Constantin si Elena

ieri la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

 Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

Papanasi cu branza si cocos

pe 19.05 la 16:37

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta si sos tahini