Sos de fructe de padure

de papabundetot in Pt. carne, 12 Iul 2013 | 3960 vizualizari

 

Am plecat ieri de la munca initial dezamagita pentru ca stiam ca am acasa niste pulpe de pui dezosate scoase sa se dezghete si nu aveam idee ce voi face cu ele…pe drum insa (este totusi si o parte buna in faptul ca fac mai bine de o ora cu masina pana acasa) mi-a venit ideea unui sos de fructe de padure,stiam ca le am in congelator si am zis ca e momentul unui nou experiment. Spre fericirea mea a fost un experiment reusit si sosul a fost delicios,usor acrisor si s-a potrivit bine cu ce aveam sa gatesc pentru cina.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 100 gr fructe de padure (zmeura,mure,afine,coacaze)
  • putin ulei
  • 1 catel de usturoi
  • curry
  • sos de rodie
  • apa de flori de portocal
  • sos soia
  • carnat chorizo 4 feliute
  • 30 ml lichior pina colada
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de fructe de padure:

Am taiat marunt usturoiul si feliutele de carnat chorizo si le-am pus intr-o craticioara pe foc in uleiul incins,dupa ce aromele s-au eliberat am adaugat fructele de padure,pe care le-am lasat la fiert sa se inmoaie bine,apoi le-am zdrobit cu lingura de lemn ca sa se formeze sosul,am mai adaugat sos de rodii,apa de flor de portocal, curry,sos soia si lichiorul pina colada si am lasat sa fiarba pana a scazut un pic si sosul a inceput sa se lege.


Am servit acest sos impreuna cu pulpe de pui la cuptor si a fost deosebit.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

papabundetot 1

12.07.2013, 13:12

Buni, daca il faci sa imi spui daca ti-a placut !

Ligia Bxl 1

12.07.2013, 20:56

aici cred ca i-as da pe spate pe belgieni cu acest sos,ei mananca foarte mult combinatii din astea sarat cu dulce,la prima vedere am crezut ca e un sos ptr prajituri

papabundetot 1

12.07.2013, 21:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Sos de usturoi (Aioli)