Sos de roşii cu busuioc

de Strawberries thoughts in Clasice, 1 Aug 2014 | 3297 vizualizari

 

Acest sos îl folosesc atunci când pregătesc sosul pentru lasagna sau pentru spaghete bolognese. Foarte bine merge şi cu peste, paste sau legume.
O să postez în curând şi câteva reţete în care folosesc acest delicios sos.
Sosul îl putem păstra în frigider şi rezistă aproximativ 2 săptămâni.

 

INGREDIENTE

  • o conservă roşii decojite (400g)
  • 500 g pastă de roşii
  • 50 ml apă
  • o jumătate ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • 10 frunze busuioc
  • 2 lg oregano proaspăt
  • 3 lg ulei de măsline
  • 2 lgt sare
  • 1 lgt piper
  • 1 lgt zahăr
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de roşii cu busuioc:

Într-o cratiţă încingem uleiul de măsline.


Tocăm mărunt ceapă şi usturoiul.


În uleiul încins punem ceapă şi usturoiul calindu-le 3-5 minute sau până ceapă se înmoaie şi devine translucidă.


Peste ceapă adăugăm roşiile decojite, pasta de roşii, busuiocul, oregano, zahărul, sarea şi piperul.


Lăsăm sosul la fiert, la foc mic, pentru 15 minute.


Enjoy :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de roşii cu busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight G945E

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

01.08.2014, 19:12

Ce fain, ce bun!

mamaieelena 1

01.08.2014, 23:41

Panacris 1

13.08.2014, 19:07

Foarte bun, prea bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Fidea rapida si Aioli cu sofran