Sos de rosii cu gogosari (pentru iarna)

de _Alina_ in Conserve, 15 Oct 2013 | 3218 vizualizari

 

O minunatie de sos numai bun de intins pe pizza. ;) Reteta by Edith Frincu, cu mici modificari.

 

INGREDIENTE

  • 3800 g rosii coapte
  • 1 kg gogosari (fara cotor si seminte)
  • 1-2 foi dafin
  • 3 lg zahar
  • 1/2 lg sare pentru muraturi
  • 1 ramura busuioc
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de rosii cu gogosari (pentru iarna):

1. Spalam rosiile, le dam prin robot apoi le bagam in blender si le mixam bine.


2. Tocam gogosarii cu ajutorul robotului.


3. Punem uleiul la incins intr-o oala groasa si dam drumul gogosarilor. Tineam oala la foc potrivit pana se acestia se deschid la culoare (15-20 min).


4. Separat punem rosiile la fiert intr-o oala cu fundul gros. Lasam pe foc potrivit amestecand din cand in cand, pana cand acesta scade la 3/4 din cantitatea initiala.


5. Peste sosul de rosii punem gogosarii caliti, sarea, zaharul, foaia de dafin si busuiocul. Lasam pe foc mic pana cand compozitia scade si ajunge la consistenta dorita (cam la 1/2). Nu uitati sa invartiti la cateva minute.


6. Punem sosul fierbinte in borcane sterilizate, punem capacul si acoperim borcanele cu paturi/prosoape pana a doua zi.



Nota!

1. Puteti inlocui gogosarii cu ardei gras sau kapia.

2. Gogosarii ii puteti coace.

3. Daca doriti puteti da rosiile prin separator.

4. Puneti sare dupa gust.


Din cantitatile date ai iesit 7 borcanele de 370g!


Aici gasiti reteta originala.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de rosii cu gogosari (pentru iarna)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

15.10.2013, 13:10

Imi place mult acest sos

diaconta 1

15.10.2013, 22:16

Lia_ 1

16.10.2013, 15:38

n-am facut dar poftesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ardei in otet, la borcan