Sos de rosii pentru ciorbe

de mihaelar63 in Bulion, 3 Sep 2012 | 5298 vizualizari

 

Anul acesta gradina mi-a oferit rosii din belsug . Rosii nu foarte mari dar sanatoase si foarte dulci . Cum un bulion simplu nu mai este pe gustul nostru am adaugat ce mai aveam pe langa casa .
In timpul fierberii sotul meu exclama incantat cat de bine miroase .

 

INGREDIENTE

  • 3 kg rosii
  • 1.5 kg ardei [ majoritatea rosii si Kapia ]
  • 1 kg ceapa rosie
  • 2 capatani de usturoi
  • 1 legatura frunze telina
  • 1 legatura frunze patrunjel
  • 4 linguri sare mare neiodata
  • 1 plic conservant
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de rosii pentru ciorbe:

Spalati si taiati rosiile in sferturi curatind partile innegrite sau eventual stricate. Tocati-le prin masina speciala de tocat rosii. Pe masura ce obtineti bulion puneti-l la fiert intr-o oala suficient de incapatoare .


Curatati, spalati si taiati felii ardeii, usturoiul si ceapa rosie, pe care le macinati cu ajutorul masinii de tocat carne sau cu ajutorul robotului de bucatarie. Pasta o puneti la fiert peste bulionul de rosii + legaturile de verdeturi .


Fierbeti amestecul la foc foarte mic aproximativ 2 ore pana scade o treime, adaugati sare si un praf de conservant .


Turnati amestecul in sticle cu gura lata, sosul obtinut fiind mai gros si dunstuiti la dunst umed (20 min intr-o oala cu apa).

TIPS-URI

1

Dati cojile ramase de la rosii inca o data prin masina , astfel veti obtine in plus o treime de suc .Daca rosiile sunt carnoase chiar de doua ori .

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de rosii pentru ciorbe" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

mihaelar63 1

04.09.2012, 21:53

Poliana n-ai timp pentru ca esti ocupata cu bunatati dulci . Facem schimb ?

mihaelar63 1

04.09.2012, 21:57

Daca la iarna vine ,, ceva '' infofolit din care se vede doar nasul si cere sos de rosii pentru ciorbe voi stii ca esti ,, omul nostru din Ploiesti "'

mihaelar63 1

04.09.2012, 22:02

Ma bucur bucatarasilor ca va place . Nu stati pe ganduri a inchide o particica din aroma verii in sticle si borcane, pe care veti fi bucurosi sa le savurati in iarna .

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă rece de căpșuni cu crochete de brânză

ieri la 20:07

Tort cu crema caramel si zmeura

de Rocsi 9

ieri la 19:47

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

ieri la 10:06

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

pe 05.05 la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

pe 05.05 la 21:55

TOP
utilizatori

Constelatialeu

6273 puncte

Panacris

6243 puncte

mirela0911

4523 puncte

Rocsi

4172 puncte

oanapl

4171 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă rece de căpșuni cu crochete de brânză

ieri la 20:07

Tort cu crema caramel si zmeura

de Rocsi 9

ieri la 19:47

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

ieri la 10:06

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

pe 05.05 la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

pe 05.05 la 21:55

RETETA RECOMANDATA
Bulion