Sos de rosii picant

de Ela68 in Pt. peste, 15 Aug 2013 | 7107 vizualizari

 

Despre rosii, numai de bine. Se prepara usor, sunt foarte bune la gust, iar paleta de retete este infinita. Preferatele mele sunt rosiile coapte la gratar, amestecate cu usturoi maruntit, sare si putin ulei.
Pentru ca n-am mai fost demult la un gratar cu prietenii, m-am gandit sa fac un sos asemanator, pe care-l pot folosi ca garnitura la friptura sau peste la cuptor sau chiar sa-l congelez pentru iarna.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr rosii mici si lunguiete ( Principe Borghese, sunt foarte dulci si gustoase ), le-am gasit la o taranca in piata
  • 5-6 tije tarhon
  • 1 legatura mica patrunjel
  • 1 capatana usturoi ( nu se va folosi la varianta pentru iarna )
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare, 1 lingurita
  • 1/2 lingurita fulgi de chilli ( micsorati cantitatea daca nu va place foarte iute )
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de rosii picant:

Totul este mai mult decat simplu. Spalam rosiile foarte bine si le taiem in doua. Le punem intr-o craticioara cu uleiul si le lasam la foc mediu pana incep sa se inmoaie, amestecand din cand in cand.


Adaugam sarea, si mai lasam sa se evapore din zeama, cam zece minute, apoi turnam usturoiul dat prin presa si fulgii de chilli. Spalam tarhonul si patrunjelul, le tocam si le punem peste rosii.

O parte l-am folosit la peste (pastrav) pe pat de legume, iar o parte l-am congelat.


Cam asta-i tot. Mi-as dori sa-l incercati si sa-mi spuneti daca am avut dreptate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de rosii picant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

sabiradu 1

16.08.2013, 23:15

O Doamne ce ar merge un peste fript inbunatatea asta de sos!!!!!!!!

Ela68 1

16.08.2013, 23:24

peste am facut si eu, dar la cuptor !

MotanLaOale 1

20.08.2013, 10:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de pui cu galuste
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Sos pt chiftelute de peste marinate