Sos de usturoi cu rosii

de Merisor in Pt. carne, 21 Sep 2017 | 1979 vizualizari

 

Acest sos de usturoi cu rosii, este sosul nostru preferat, în special vara, cu roșii de grădină, bine coapte și îl servim cu orice fel de friptură, pește și cartofi.
 
Când nu am roșii, îl prepar și cu suc de roșii conservat, sau cu pastă de roșii și ardei.

 

INGREDIENTE

  • 3 căpățâni de usturoi
  • 2-3 roșii de grădină, bine coapte
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță oțet balsamic
  • un praf piper
  • sare după gust
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de usturoi cu rosii:

Curățăm usturoiul și îl pisăm în mojar, presărat cu sare grunjoasă.


Îl transferăm apoi într-un bol și îl frecăm cu ulei de măsline, dar nu foarte mult ca la mujdei.


Adăugăm oțetul balsamic, pentru a mai diminua din usturime.


Decojim roșiile, le îndepărtăm cotoarele și le feliem in 4 sau 7.


Spălăm bine pătrunjelul, îl tocăm mai mărunt și îl trecem prin blender, împreună cu roșiile.


Amestecăm apoi pasta de roșii și pătrunjel cu usturoiul, obținând deliciosul sos de usturoi cu roșii.


Potrivim gustul cu sare și piper și dăm sosul la rece, într-un vas acoperit, până în momentul servirii.


Pentru că am trecut roșiile prin blender, sosul este ușor spumos, dar se pot adăuga roșiile tocate mărunt și atunci culoarea sosului va fi mai roșiatică, dar gustul este același.


Mie îmi place să servesc acest sos de usturoi cu roșii și cu pâine prăjită.


Trec felia de pâine prăjită pentru 2-3 secunde prin sos și o savurez cu mare poftă.



Să vă fie de folos!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de usturoi cu rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

miki_a 1

24.09.2017, 09:14

E foarte bun! Mai ales cu pește copt!

mihaelar63 1

27.09.2017, 02:23

Gata !!! L-am retinut .Imi place si sunt curioasa cum influenteaza adaugarea otetului balsamic

Merisor 1

27.09.2017, 14:35

Mihaela, oțetul balsamic mai atenuează șin iuțeala usturoiului.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sos garam masala
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sos Remoulade cu smantana