Sos de vin

de janet in Sosuri, 7 Apr 2010 | 2392 vizualizari

 

Este un sos in special pentru friptura de vita.

 

INGREDIENTE

  • -8oo ml apa
  • 300 ml vin rosu
  • 40 gr concentrat de vita
  • 2 cepe rosii
  • 2 foi de dafin
  • 20 gr piper boabe
  • 75 gr faina alba
  • 25 gr unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de vin:

Se pune apa la fiert impreuna cu concentratul de vita .Separat intr-o craticeoara punem untul,ceapa rosie,piperul boabe si foile de dafin,lasam sa se caleasca 2 minute ,apoi daugam vinul si lasam sa fiarba pina scade la jumatate,cind a scazut il strecuram in cratita cu apa si concentrat de vita,care intretimp fierbe.Itr-un castronel desfacem faina cu putina apa si o adaugam si pe aceasta in cratita cu apa si vin ,mestecind continu sa nu se faca cocoloase.Mai lasam 1 minut sa fiarba si il strecuram in alt vas.

Alaturi de o friptura de vita este delicios!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

epurasha2bb 1

14.04.2010, 08:37

interesant, nu am facut niciodata asa cu concentrat de vita!5 furculite pt.originalitate si prezentare!

janet 1

14.04.2010, 09:10

Multumesc Mariana!Este un sos delicios ,daca mai adaugi si citeva ciupercute ,ne va iesi un sos vinatoresc si este si mai gustos!

janet 1

14.04.2010, 09:11

Dar furculitele nu se vad!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Sos de rosii italian