Sos de vin

de janet in Sosuri, 7 Apr 2010 | 4752 vizualizari

 

Este un sos in special pentru friptura de vita.

 

INGREDIENTE

  • -8oo ml apa
  • 300 ml vin rosu
  • 40 gr concentrat de vita
  • 2 cepe rosii
  • 2 foi de dafin
  • 20 gr piper boabe
  • 75 gr faina alba
  • 25 gr unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de vin:

Se pune apa la fiert impreuna cu concentratul de vita .Separat intr-o craticeoara punem untul,ceapa rosie,piperul boabe si foile de dafin,lasam sa se caleasca 2 minute ,apoi daugam vinul si lasam sa fiarba pina scade la jumatate,cind a scazut il strecuram in cratita cu apa si concentrat de vita,care intretimp fierbe.Itr-un castronel desfacem faina cu putina apa si o adaugam si pe aceasta in cratita cu apa si vin ,mestecind continu sa nu se faca cocoloase.Mai lasam 1 minut sa fiarba si il strecuram in alt vas.
Alaturi de o friptura de vita este delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

epurasha2bb 1

14.04.2010, 08:37

interesant, nu am facut niciodata asa cu concentrat de vita!5 furculite pt.originalitate si prezentare!

janet 1

14.04.2010, 09:10

Multumesc Mariana!Este un sos delicios ,daca mai adaugi si citeva ciupercute ,ne va iesi un sos vinatoresc si este si mai gustos!

janet 1

14.04.2010, 09:11

Dar furculitele nu se vad!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sos barbeque