Sos marocan Chermoula

de mihaelar63 in Sosuri, 18 Mai 2019 | 6417 vizualizari

 

  "Retete pentru mese in familie"
 Vazut la Paprika Tv la chef Yotam Ottolenghii In emisiunea ,,Delicii mediteraneene ". Placut -preparat.
Chermoula este produsă în Maroc, Algeria, Libia și Tunisia. Fiecare țară are o metodă ușor diferită de a-l pregăti, dar rezultatele sunt foarte asemănătoare în gust.
 Acest sos este pentru marocani ceea ce este mujdeiul pentru noi, tapenade pentru francezi, maioneza cu usturoi pentru belgieni sau pesto-ul pentru italieni, adica un ingredient foarte popular si versatil, definitoriu pentru bucatarie marocana.


  Sosul Chermoula este folosit ca marinada, in special pentru peste si fructe de mare, dar este utilizat fara probleme si cu carne de pasare, carne rosie si chiar legume. Tot cu el se asezoneaza carnea si pestele dupa ce sunt fripte pe gratar. Sosul este acrisor-picant, foarte aromat, extrem de versatil.

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri ulei masline
  • 4 catei usturoi
  • 2 linguri patrunjel tocat verde- reteta originala prevede ca varianta coriandru verde -[ am avut cultivat in gradina si nu m-am amorezt de el ]
  • 2 linguri suc proaspat de lamaie
  • 2 lingurite boia ardei
  • 1 lingurita pudra ghimbir
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper de Cayen macinat
  • 1 lingurita sofran
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos marocan Chermoula:

  1. Prepararea este foarte simpla. Mai mult timp dureaza pregatirea condimentelor.
  2. Stoarceti lamaia.
  3. Curatati si pisati usturoiul.
  4. Spalati, zvantati si tocati patrunjelul verde.
  5. Amestecati toate condimentele intr-un bol.
  6. Am folosit jumatate din cantitate pentru salau la cuptor.
  7. Cealalta jumatate am pastrat cateva zile in frigider, in borcan cu filet.
  8. Cu restul de sos Chermoula am marinat carnea pentru o friptura.

TIPS-URI

1

Sosul Chermoula este folosit ca marinada, in special pentru peste si fructe de mare, dar este utilizat fara probleme si cu carne de pasare, carne rosie si chiar legume. Tot cu el se asezoneaza carnea si pestele dupa ce sunt fripte pe gratar. Sosul este acrisor-picant, foarte aromat, extrem de versatil.

2

Daca folositi sosul chermoula pentru marinare trebuie diluat cu putina apa . Dupa reteta de mai sus se formeaza un sos mai gros .

3

Sosul poate fi pastrat la rece ,in frigider , in borcan cu capac , timp de o sapatamana .

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos marocan Chermoula" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

dantes 1

19.05.2019, 08:07

Bun!

simona72 1

20.05.2019, 19:01

Raluca57 1

24.05.2019, 15:33

F bun! L-am folosit ca sos și ne-a plăcut mult. Precis este excelent că marinada, îl voi incerca!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu visine si crema de branza