Sos marocan Chermoula

de mihaelar63 in Sosuri, 18 Mai 2019 | 167 vizualizari

 

  "Retete pentru mese in familie"
 Vazut la Paprika Tv la chef Yotam Ottolenghii In emisiunea ,,Delicii mediteraneene ". Placut -preparat.
Chermoula este produsă în Maroc, Algeria, Libia și Tunisia. Fiecare țară are o metodă ușor diferită de a-l pregăti, dar rezultatele sunt foarte asemănătoare în gust.
 Acest sos este pentru marocani ceea ce este mujdeiul pentru noi, tapenade pentru francezi, maioneza cu usturoi pentru belgieni sau pesto-ul pentru italieni, adica un ingredient foarte popular si versatil, definitoriu pentru bucatarie marocana.


  Sosul Chermoula este folosit ca marinada, in special pentru peste si fructe de mare, dar este utilizat fara probleme si cu carne de pasare, carne rosie si chiar legume. Tot cu el se asezoneaza carnea si pestele dupa ce sunt fripte pe gratar. Sosul este acrisor-picant, foarte aromat, extrem de versatil.

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri ulei masline
  • 4 catei usturoi
  • 2 linguri patrunjel tocat verde- reteta originala prevede ca varianta coriandru verde -[ am avut cultivat in gradina si nu m-am amorezt de el ]
  • 2 linguri suc proaspat de lamaie
  • 2 lingurite boia ardei
  • 1 lingurita pudra ghimbir
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper de Cayen macinat
  • 1 lingurita sofran
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos marocan Chermoula:


  1. Prepararea este foarte simpla. Mai mult timp dureaza pregatirea condimentelor.

  2. stoarceti lamaia.

  3. Curatati si pisati usturoiul.

  4. Spalati, zvantati si tocati patrunjelul verde.

  5. Amestecati toate condimentele intr-un bol.

  6. Am folosit jumatate din cantitate pentru salau la cuptor.

  7. Cealalta jumatate am pastrat cateva zile in frigider, in borcan cu filet.

  8. Cu restul de sos Chermoula am marinat carnea pentru o friptura.

 

TIPS-URI

1

Sosul Chermoula este folosit ca marinada, in special pentru peste si fructe de mare, dar este utilizat fara probleme si cu carne de pasare, carne rosie si chiar legume. Tot cu el se asezoneaza carnea si pestele dupa ce sunt fripte pe gratar. Sosul este acrisor-picant, foarte aromat, extrem de versatil.

2

Daca folositi sosul chermoula pentru marinare trebuie diluat cu putina apa . Dupa reteta de mai sus se formeaza un sos mai gros .

3

Sosul poate fi pastrat la rece ,in frigider , in borcan cu capac , timp de o sapatamana .

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos marocan Chermoula" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

dantes 1

19.05.2019, 08:07

Bun!

simona72 1

20.05.2019, 19:01

Raluca57 1

24.05.2019, 15:33

F bun! L-am folosit ca sos și ne-a plăcut mult. Precis este excelent că marinada, îl voi incerca!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu visine si crema de branza