Sos ragù

de lilik in Pt. paste, 16 Sep 2010 | 11827 vizualizari

 

e unul dintre cele mai cunoscute si gustoase sosuri folosite pentru paste....

 

INGREDIENTE

  • 300 gr carne vita sau amestec vita-porc
  • 1 ceapa mica
  • 1 morcov
  • 1 coada de telina
  • 1/2 pahar de vin
  • cca 500 gr suc de rosii
  • 300 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos ragù:

se curata ceapa ,morcovul si telina ,se spala si se toaca f marunt. Se pun intr-o cratita la calit, iar cand incep sa se rumeneasca se adauga carnea pe care o lasam putin si o desfacem bine cu lingura de lemn. Cand toata carnea are aceeasi culoare se pune vinul si lasam pana se evapora. Dupa ce vinul s-a evaporat punem sucul de rosii si apa, sare si piper daca dorim. Lasam sa fiarba la foc mic 2-3 ore amestecand din cand in cand. Daca scade prea mult mai punem putina apa.

 

TIPS-URI

1

se pot adauga si bucatele de carnat sau ciuperci daca ne place(eu il fac simplu)

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos ragù" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei

Epilator IPL Homelight G945E

- 740 lei
1699.99 lei
959.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

iulianatanase 1

22.10.2010, 18:49

In primul rand felicitari pentru reteta,este foarte exacta .Si eu stau in Italia in emilia romagna,prov.Ravenna,dar n-am mai auzit de ragu napoletan.Eu is de 11 ani aici si stiu ca e originar din Bologna.Ca acum se face si in alte parti ale Italiei,asta-i alta treaba .Pe cuvant de sfoglina romagnola ...PUUP lilik

AIRAM62 1

17.02.2014, 13:25

Este corecta reteta, bravo!

AIRAM62 1

17.02.2014, 13:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Sos Bolognese