Sos rosu

de nana in Sosuri, 18 Feb 2010 | 13298 vizualizari

 

Am aceasta reteta de la mamica mea; si ni-l facea inca de cand eu si surioara mea eram copii mici ... si tare ne mai placea inca de pe atunci. Azi, cand faceam de mancare pt sotiorul meu, mi-am adus aminte de el (nu l-am mai mancat de multa vreme); aproape ca uitasem de el...
Noi il mancam la chiftele cu cartofi (natur, pireu, rantaliti), orez si mazare.

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri pasta de tomate
  • 3 linguri de ulei
  • 1 cana mare cu apa
  • 1 jumatare lingurita de sare
  • 1 jumatate lingurita de piper
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingura de faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos rosu:

Se ia o cratita mai mica; se pune pasta de tomate, zaharul, sarea si piperul si se amesteca bine. Se pune apoi uleiul si se amesteca bine; apoi pui apa si amesteci bine. Daca vrei, mai poti pune faina (si amesteci cu telu) si atunci sosul iese un pic mai gros (in timp ce fierbe un pic, faina se ingroasa).


Pornesti un ochi la aragaz, pui craticioara pe foc si o acoperi cu un capac; trebuie sa de-a cateva clocote (timp in care scade un pic). Intre timp gusti si mai pui un pic de zahar ... dupa gust. E foarte gustos! Pofta buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

nana 1

04.03.2010, 16:10

voi face si varza la Cluj... acum mi se pare "complicat" da` sunt sigura ca voi reusi ... ca doar acum sunt si eu "bucatareasa" (asa imi place mie sa ma alint)

nana 1

04.03.2010, 16:13

da, anumite mancaruri imi aduc si mie aminte de inocenta.... eram atat de mici si toate mancarurile erau atat de gustoase ... ca eu si sora mea abia asteptam sa ne strige mama la mancare

nana 1

04.03.2010, 16:15

sa stii ca asa este reteta, cu frunza de dafin... da` in entuziasmul meu am uitat de ea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pomana porcului
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

RETETA RECOMANDATA
Sos de soia preparat in casa-post