Sos Tartar

de Anamaria Cook in Sosuri, 2 Oct 2012 | 3644 vizualizari

 

Mmmm cartofi prajiti cu sos tartar...o bunatate...nu ma pot satura niciodata.

 

INGREDIENTE

  • Pentru maioneza:
  • 2 galbenusuri fierte
  • un galbenus crud
  • 250 ml ulei
  • 2 linguri mustar
  • zeama de lamaie dupa gust
  • o jumatate ceapa
  • 5 castraveti murati
  • sare si piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos Tartar:

     Pentru maioneza puneti galbenusurile de ou intr-un castron mai mare si sfaramati galbenusurile cu o lingura de lemn. Turnati uleiul. putin cate putin amestecand continuu in aceasi directie (daca schimband directia se va taia maioneza). Daca maioneza devine prea groasa sau se taie adaugati o lingurita de zeama de lamaie. Cand ati terminat uleiul adaugati mustarul, zeama de lamaie dupa gust (mie imi place mai acra) un praf de sare si piper si amestecati bine.

     Dati ceapa prin razuitoarea mica, scurgeti de surplusul de lichid si adaugati peste maioneza. Taiati castravetii murati in cuburi cat de mici puteti si adaugati peste sos (eu am mai adaugat putin mustar)

     Amestecati totul bine si serviti rece, acoperiti cu folie alimentara si puteti tine la frigider. Sfatul meu este sa nu puneti toate ingredientele o data, adaugati putin cate putin din fircare si gustati,sa faceti sosul dupa gustul vostru.

POFTA BUNA!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Tartar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Sos Tartar-0
Sos Tartar-1
Sos Tartar-2
Sos Tartar-3
Sos Tartar-4
Sos Tartar-5

COMENTARII (8)

Sim0na

Sim0na 1

03.10.2012, 15:21

trebuie incercat!

lilik

lilik 1

03.10.2012, 19:13

ce bun

Rux

Rux 1

04.10.2012, 19:43

Excelent acest sos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!