Sote de ciuperci, cu ceapa verde si usturoi

de RODIMUR in Mancaruri de post, 19 Mar 2020 | 387 vizualizari

 

Acesta este un preparat rapid și foarte gustos, care poate însoți, ca garnitură, o bucată de carne, sau poate fi servit simplu, cu pâine prăjită, la un mic dejun frugal. Mai mult chiar, o lingură de sote de ciuperci înăbușite poate da un gust excelent unui piure de cartofi, sau unei porții de paste.
Eu am folosit ciuperci din conservă, pentru că aveam mai puțin timp la dispoziție, dar ciupercuțele proaspete champignons pot fi chiar mai bune, deși va fi nevoie de câteva minute în plus pentru a le prepara astfel, înăbușit, cu ceapă verde și usturoi. Le-am savurat simplu, cu pâine prăjită și tare bune au mai fost...! 

 

INGREDIENTE

  • 280 grame de ciuperci întregi (din conservă)
  • 2-3 cepe verzi
  • 1 cățel de usturoi
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • amestec de ierburi italiene
  • cimbru
  • pătrunjel tocat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sote de ciuperci, cu ceapa verde si usturoi:

Ciupercile se scot din conservă, se clătesc în câteva ape reci și apoi se pun în strecurătoare ca să se scurgă bine.


Cât timp ciupercile se scurg de apă, se curăță cepele și cățelul de usturoi, se spală și se taie mărunt.


Când s-au scurs bine, ciupercile se sotează rapid în uleiul încins în prealabil.


Se adaugă ceapa și usturoiul, se presară: sare, piper, ierburi italiene și cimbru și după 1-2 minute, se ia tigaia de pe foc și ciupercile se pot servi, calde, cu pâine prăjită, la un mic dejun frugal, sau pot asezona excelent un piure de cartofi, sau o porție de paste.

TIPS-URI

1

Dacă folosiți ciuperci champignons proaspete, va trebui ca în prealabil să le curățați, să le spălați și apoi să le fierbeți timp de 5-7 minute, cu 1/2 linguriță de sare, eventual și de chimen. După fierbere, bine scurse, ciupercile vor fi sotate rapid, ca în rețeta de mai sus.

2

Dacă ciupercile proaspete folosite sunt mici, le veți lăsa întregi, dar dacă sunt mai mari, le puteți înjumătăți.

3

Preparatul va fi și mai bun, dacă veți sota ciupercuțele în 50 grame de unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de ciuperci, cu ceapa verde si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

RODIMUR 1

22.03.2020, 12:20

Îți mulțumesc frumos, Mirela, pentru apreciere!

dantes 1

23.03.2020, 09:52

Gustos!

RODIMUR 1

23.03.2020, 10:07

Mulțumesc frumos, Dantes!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6624 puncte

Constelatialeu

4475 puncte

Rocsi

4453 puncte

Ksenya

3965 puncte

Panacris

3756 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine

de Dea_Dea 6

ieri la 23:56

Talmes-balmes

ieri la 19:21

Desert tort din biscuiti, de post

de RODIMUR 7

ieri la 13:57

Ficat de porc cu ceapa

pe 29.03 la 22:02

RETETA RECOMANDATA
Mancarica cu cuburi de soia