Sote de ciuperci, cu ceapa verde si usturoi

de RODIMUR in Mancaruri de post, 19 Mar 2020 | 8128 vizualizari

 

Acesta este un preparat rapid și foarte gustos, care poate însoți, ca garnitură, o bucată de carne, sau poate fi servit simplu, cu pâine prăjită, la un mic dejun frugal. Mai mult chiar, o lingură de sote de ciuperci înăbușite poate da un gust excelent unui piure de cartofi, sau unei porții de paste.
Eu am folosit ciuperci din conservă, pentru că aveam mai puțin timp la dispoziție, dar ciupercuțele proaspete champignons pot fi chiar mai bune, deși va fi nevoie de câteva minute în plus pentru a le prepara astfel, înăbușit, cu ceapă verde și usturoi. Le-am savurat simplu, cu pâine prăjită și tare bune au mai fost...! 

 

INGREDIENTE

  • 280 grame de ciuperci întregi (din conservă)
  • 2-3 cepe verzi
  • 1 cățel de usturoi
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • amestec de ierburi italiene
  • cimbru
  • pătrunjel tocat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sote de ciuperci, cu ceapa verde si usturoi:

Ciupercile se scot din conservă, se clătesc în câteva ape reci și apoi se pun în strecurătoare ca să se scurgă bine.

Cât timp ciupercile se scurg de apă, se curăță cepele și cățelul de usturoi, se spală și se taie mărunt.

Când s-au scurs bine, ciupercile se sotează rapid în uleiul încins în prealabil. 

Se adaugă ceapa și usturoiul, se presară: sare, piper, ierburi italiene și cimbru și după 1-2 minute, se ia tigaia de pe foc și ciupercile se pot servi, calde, cu pâine prăjită, la un mic dejun frugal, sau pot asezona excelent un piure de cartofi, sau o porție de paste.

TIPS-URI

1

Dacă folosiți ciuperci champignons proaspete, va trebui ca în prealabil să le curățați, să le spălați și apoi să le fierbeți timp de 5-7 minute, cu 1/2 linguriță de sare, eventual și de chimen. După fierbere, bine scurse, ciupercile vor fi sotate rapid, ca în rețeta de mai sus.

2

Dacă ciupercile proaspete folosite sunt mici, le veți lăsa întregi, dar dacă sunt mai mari, le puteți înjumătăți.

3

Preparatul va fi și mai bun, dacă veți sota ciupercuțele în 50 grame de unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de ciuperci, cu ceapa verde si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancare cu varza dulce (de post)