Sote de morcovi

de T I M E A in Mancaruri de legume, 31 Mar 2015 | 6315 vizualizari

 

Morcovii imi plac mult de tot in orice mancare si pot sa zic ca rareori lipsesc dintr-o mancare gatita. Acum morcovul a fost gatit el asa singur in asa fel incat sa fie vedeta farfuriei :) .

Incercati si voi un sote de morcovi cu unt si cu siguranta o sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • 5 morcovi mari
  • 2 linguri unt
  • sare si piper
  • 250 ml supa de legume ( puteti fierbe apa cu un cub de legume daca nu aveti supa)
  • patrunjel verde
  • Pentru servit
  • 4 buc pulpe de pui
  • ulei de masline
  • o lingurita sare de mare
  • un pic de piper
  • o lingurita boia de ardei -
  • 4-5 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sote de morcovi:

Curatam si spalam morcovii. Taiem fiecare morcov in trei, apoi fiecare bucata o taiem de-a lungul in 3-4 si taiem morcovii betigase.

Punem morcovii la calit intr-o tigaie in care am topit untul. Adaugam un pic de sare si piper si lasam asa aprox 10 minute amestecand din cand in cand.

Turnam peste morcovi supa de legume si lasam sa fiarba pana scade lichidul.

Luam de pe foc si adaugam patrunjel verde tocat.

Putem servi morcovii sote cu pulpe de pui pe care ii gatim astfel:

– amestecam intr-un bol un pic de ulei de masline cu sare, piper si boia de ardei si dam bucatile de carne prin uleiul aromat (ideal e sa stea asa minim o ora la frigider, dar nu e obligatoriu, mai ales daca nu aveti timp)

– asezam bucatile de carne intr-o tava, intepam carnea din loc in loc si bagam cate o felie de usturoi in fiecare gaura.

– acoperim tava cu folie de Al si o dam la cuptor la 180 de grade timp de 30 de minute, apoi indepartam folia si mai bagam la cuptor aprox 20 de minute sau pana se rumeneste carnea deasupra.

Servim mancarea calda!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de morcovi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
sote de morcovi cu ficatei pt pitici