Linte-reţeta clasică spaniolă

de Ade200 in Mancaruri de legume, 10 Iun 2012 | 4698 vizualizari

 

Deşi pe vremuri era prezentă şi pe la noi, acum o redescoperim. În Spania şi Franţa este foarte folosită, aşa că să ne inspirăm din cultura lor gastronomică!

 

INGREDIENTE

  • ¼ kg de linte
  • 1 chorizo /cârnat spaniol picant
  • ½ cană de hamon/şuncă de porc, afumată
  • 1 ceapă mare
  • ½ cană de ulei de măsline
  • 1 pahar de vin pentru gătit (opţional)
  • 1 frunză de dafin
  • 2 morcovi mari
  • 3 cartofi mijlocii
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 doză de şofran(opţional)
  • sare şi piper după gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linte-reţeta clasică spaniolă:

Se pune lintea la înmuiat 30 de minute. Între timp, se taie şunca cubuleţe, chorizo în felii, morcovii în felii subţiri şi cartofii în sferturi.


Se scurge lintea şi se pune într-o cratiţă, acoperind-o cu apă rece. Se lasă la fiert; când începe să se înmoaie se adaugă restul ingredientelor: morcovii, cartofii, carnea, şofranul,dafinul, vinul.


Se taie mărunt ceapa şi se căleşte într-o tigaie cu puţin ulei. Usturoiul se taie şi se adaugă la ceapă, călindu-se până devin translucide. Se adaugă la linte, se sărează şi se piperează.




VARIANTĂ 1 (vegetariană):


La reţeta de mai sus se pot adăuga: napi, fasole păstăi, ardei roşu şi verde. Dacă sunteţi vegetarieni, nu mai puneţi carnea. La servire, presăraţi verdeaţa dvs. preferată. Eu am pus pătrunjel!


VARIANTĂ 2: Pentru cine preferă slănina sau costiţa şi alt tip de cârnaţi, se poate face astfel, prăjindu-le puţin înainte.


În Venezuela nu se pune dafin, ci mult coriandru. Inainte de a stinge focul, se adaugă puţin chimen pudră.








 

TIPS-URI

1

Lintea ce rămâne de la masă se păstrează la frigider, iar a doua zi e şi mai bună. Când o reîncălziţi, adăugaţi puţin vin sau coniac.

2

Pablo González , un bucătar spaniol celebru, ne împărtăşeşte unul din secretele sale: . "Lintea se face cum o facem noi de obicei, există doar un mic truc, pe care merită să-l încercăm. Când începe să fiarbă, se adaugă: doi căţei de usturoi prajiţi în ulei de măsline, cu o coajă de pâine în bucăţi mici, de asemenea, prajite. cu usturoiul . Se trece totul prin blender şi se adaugă la apa de gătit din linte, Este grozav. "

3

¡¡¡BUEN PROVECHO!!! Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Linte-reţeta clasică spaniolă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

mamaieelena 1

11.06.2012, 00:26

place

MotanLaOale 1

11.06.2012, 08:21

Lau 1

11.06.2012, 08:26

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Lenticchie con sugo e cotechino (Linte cu sos de rosii si carnati)