Tocanita portugheza de peste cu chipsuri din cartofi

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 9 Mar 2016 | 593 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 2 cartofi
  • 3 rosii coapte
  • ulei de masline
  • 500 grame peste alb, fara piele si oase
  • 1/2 legatura patrunjel
  • fulgi de chili
  • 5 foi de dafin
  • paine pentru servit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita portugheza de peste cu chipsuri din cartofi:

Se incalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. 

Se taie ceapa, cartofii, rosiile si ardeii in fasii foarte subtiri.

Se caleste ceapa intr-o tigaie la foc mediu, cu putin ulei de masline, 15 minute, pana incepe sa se caramelizeze. 

Se fierb cartofii in apa sarata, 3 minute. Se scurg. 

Intr-un vas pentru cuptor se aseaza 1/2 din ceapa caramelizata. Se aseaza apoi jumatate din cantitatea de rosii, ardei si cartofi, in straturi. Se taie pestele in bucati si se aseaza peste legume. Se toaca patrunjelul si se presara peste peste, impreuna cu fulgii de chili. 

Se stropeste cu ulei de masline, sare si piper, apoi se aseaza restul de ceapa, rosii, ardei si cartofi, in straturi. 

Se aseaza frunze de salvie printre cartofi si se stropeste totul cu ulei de masline, sare si piper.

Se acopera vasul cu foile de aluminiu si se gateste 30 de minute, in cuptor sau pana cand cartofii sunt gatiti. In ultimele 5 minute, se indeparteaza folia.

Se serveste cu paine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita portugheza de peste cu chipsuri din cartofi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

-Marius-

-Marius- 1

10.03.2016, 08:35

anca_rm

anca_rm 1

10.03.2016, 10:39

wow asta e de incercat , la fav cu ea

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

13.03.2016, 23:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!